вівторок, 27 березня 2007 12:49

Міліціонери торгували зброєю із складу МВС

Рівненські правоохоронцівикрили групу осіб, що незаконно торгували зброєю, викраденою з міліційного складу в Києві (Центру ресурсного забезпечення МВС). Про це повідомили прокурор Рівненської області Олексій Баганець і начальник УСБУ в області Юрій Крапивін.

За словами Баганця, в це організоване злочинне угрупування, входило двоє міліціонерів (працівник Центру ресурсного забезпечення МВС і співробітник УМВС України в області), що діяли, один колишній міліціонер, а також посередник і покупці зброї з Черкаської області.

Як повідомив Баганець, у даній справі проходять ще шість осіб, три з яких затримані, а з інших узяли підписку про невиїзд. У зловмисників вилучили сім пістолетів ТТ. При цьому прокурор області відзначив, що інвентаризація зброї в Центрі ресурсного забезпечення МВС підтвердила недостачу десяти пістолетів ТТ.

Працівник міліційного складу, який викрав пістолети, не встиг замінити їх муляжами. Комірникові за кожен пістолет давали по 80 доларів, а під час продажу замовникам вони коштували вже по 850 доларів кожен.

Крім того, за словами прокурора, у міліціонерів, які проходять у справі, вилучили вдома цілий арсенал зброї: автомат Калашникова, наган-револьвер, пістолет Марголіна, декілька тисяч патронів і запчастини, з яких можна зібрати не одну одиницю зброї.

Проти затриманих порушили кримінальну справу за ст.263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю). Ця стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від двох до п"яти років, передають MIGnews.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонери торгували зброєю із складу МВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути