неділя, 07 квітня 2019 18:10

Має зв'язки в поліції: скандал із кременчуцьким шахраєм набирає обертів

Автор: kg.ua
  Юрій Супрун одружений. Виховує трьох дітей. Двоє з них — від першого шлюбу дружини. Жив у Кременчуці в орендованій квартирі. З'їхав звідти з родиною торік. Де зараз перебуває - невідомо
Юрій Супрун одружений. Виховує трьох дітей. Двоє з них — від першого шлюбу дружини. Жив у Кременчуці в орендованій квартирі. З'їхав звідти з родиною торік. Де зараз перебуває - невідомо

Після публікації в "Газеті по-українськи" історії Марини Нікітенко із Кременчука на Полтавщині, до редакції почали звертатися інші потерпілі від шахрайських дій 40-річного Юрія Супруна.

54-річна Надія Олійник у липні 2017-го року вклала в його бізнес $22 тис., а він щотижня мав сплачувати їй відсотки за користування грошима. Перших три тижні зобов'язання виконав, а потім зник.

"Ми тоді продали квартиру-малосімейку. Хотіли придбати будинок, але не вистачало грошей. Сусідка по дачі порадила вкласти гроші до Супруна і так дозбирати суму. Я довго не погоджувалася, чоловік взагалі був категорично проти, але мене все ж переконали. І спочатку все добре було, а потім він зник. Почали зі знайомою шукати. Знайшли офіс його біля залізничного вокзалу. Прийшли – там пусто: ні комп'ютера, ні документів. Він сидить, ноги на стіл заклав, і в телефоні клоцає. Розсилав повідомлення, про акцію: 10-12% тижневого заробітку залежно від суми. Лапшу й далі людям вішав. Думаю, якби не така ситуація в країні – ніхто б не повівся", - розповіла кореспондентові Gazeta.ua Надія Олійник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівниця банку обдурила понад 200 клієнтів

Жінка разом із десятком інших потерпілих написали заяви до поліції. Але справу не розслідували, за її словами.

"У грудні 2017 року ми зібралися в поліції і Супруна привезли. Слідчий сказав написати, кому яку сум він винен. На тому все й затихло. Думаю, йому сказали, все, що винен, аби їм приніс. Гроші поділили, а нам сказали, що нема ніяких доказів його вини. Інакше як пояснити, що стільки років не можуть його посадити? Ми дізнавалися, що потрапили в другу хвилю його шахрайства. Перед нами були десятки людей. А Марина вже потрапила в третю хвилю, і він з води сухим виходить", - додала жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Анатолій Максимов помер після візиту колекторів

Отримати коментар у слідчого Ігоря Фролова, який зараз займається цією справою, не вдалося. Розмови із журналістами він уникає. Раніше в прес-службі нам повідомили , що провадження відкрили за шахрайство. Чоловік, який фігурує у справі, поки що не під підозрою. Справа на розслідуванні.

35-річна Марина Нікітенко з Кременчука на Полтавщині разом із матір'ю 57-річною Ольгою Андріївною стали жертвами афериста. Марина хотіла купити квартиру, але банки відмовляли їй у позиці через малий дохід. Знайома порадила їй звернутися до 40-річного Юрія Супруна, який за певну плату обіцяв вирішити питання з кредитом. Торік він допоміг узяти 400 тисяч гривень кредиту в п'ятьох банках. Зник разом із грошима. Від афери Юрія Супруна постраждали й інші жителі Кременчука. Зараз у поліції є понад 20 заяв від потерпілих.

Зараз ви читаєте новину «Має зв'язки в поліції: скандал із кременчуцьким шахраєм набирає обертів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути