Ексклюзиви
пʼятниця, 18 вересня 2020 17:42

Масштабна пожежа в Одеському коледжі: рідні загиблих говорять про затягування справи

Масштабна  пожежа  в Одеському коледжі: рідні загиблих говорять про затягування справи
В Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу сталася масштабна пожежа в грудні торік. Загинули 16 людей. 2 місяці тому у справі закінчилося слідство. Проте суди не можуть розпочати. Фото: tsn.ua

Учетверте не можуть розпочати суд у справі пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, яка забрала 16 життів.

У Приморському районному суді знов відклали підготовче судове засідання. Причина: не всі фігуранти і навіть потерпілі прийшли в суд. Родичі загиблих обурені. Впевнені, що справу затягують навмисне.

"У мене вже межа, це була моя єдина дитина. Дітей немає, відповідей немає. Ми б'ємося як риба об лід", - каже мати загиблого 16-річного студента Олена Трофімчук, передає ТСН.

Потерпілими у справі визнали понад пів сотні людей, але частина з них на засідання просто не з'являється. Без них судового розгляду не починають. Привести ж на засідання їх не можуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли крайнього: у справі про масштабну пожежу в одеському коледжі назріває скандал

"Немає процедури щодо примусу потерпілих, є безпосередньо процедура щодо виклику в судове засідання", - каже прокурор Євген Антощук.

Пропускають засідання і працівники ДСНС. І відмовляються писати заяви про дозвіл розглядати справу без них. Так само як і 19 потерпілих, які проігнорували попередження про сьогоднішнє засідання суду. Заяв так само не написали.

Слідство за справою закінчили 2 місяці тому та передали її до суду. Відтоді воно не зрушило з місця.

"Підготовче судове засідання проводиться за обов'язкової участі, зокрема, потерпілих, якщо потерпілий не з'являється, від нього немає відповідної заяви щодо проведення без його участі, то неможливо в законний спосіб провести підготовче засідання", - додає прокурор.

Пожежа у коледжі спалахнула 4 грудня торік. Вогонь забрав 16 життів, серед яких п'ятеро - студенти коледжу. Загинули також викладачі, працівники морського інституту, що був розташований у цій будівлі, та рятувальник. На лаві підсудних четверо: директорка коледжу, її колишній заступник, завгосп та працівниця коледжу, в кабінеті якої виявили осередок займання. Усіх звинувачують у порушенні вимог пожежної безпеки. Жоден із них не сидить за ґратами. Спалена будівля досі за парканом, її не ремонтують і не розбирають.

Зараз ви читаєте новину «Масштабна пожежа в Одеському коледжі: рідні загиблих говорять про затягування справи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути