вівторок, 26 травня 2020 18:56

Знайшли крайнього: у справі про масштабну пожежу в одеському коледжі назріває скандал

Знайшли крайнього: у справі про масштабну пожежу в одеському коледжі назріває скандал
У справі про пожежу в Одеському коледжі арештували колишнього співробітника навчального закладу, відомого поета Андрія Хаєцького. Фото: facebook.com/alim.aliev

У справі про пожежу в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, під час якої загинули 16 людей, взяли під варту без права на заставу колишнього співробітника навчального закладу, відомого поета Андрія Хаєцького. Таке рішення виніс Київський райсуд міста 22 травня.

Він обіймав посаду заступника директора коледжу, звільнився майже за місяць до трагедії. Тепер затриманому інкримінують порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей і нанесення шкоди майну в особливо великому розмір. Про це повідомив його товариш Алім Алієв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежа в коледжі в Одесі: президент присвоїв звання Героя України двом загиблим

"На момент пожежі він пару тижнів як звільнився з коледжу та у принципі не відповідав за пожежну безпеку! Але одеська "феміда" вирішила повішати всіх собак на нього, щоб заспокоїти родичів та закрити справу, почала фабрикувати справу, що ніби він переховувався від слідства, та закрила у СІЗО. Єдиного. Інші, хто безспосередньо відповідали за пожежну безпеку - відмазались та знаходяться під домашнім арештом. Андрій - світла та порядна людина, що має проблеми зі здоров'ям", - розповів Алієв.

Захист Андрія Хаєцького подав апеляцію. Її розглянуть 28 травня.

Коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу в Одесі загорівся вранці 4 грудня торік. У приміщенні було до 400 людей. Полум'я швидко поширилося. Через дим і високу температуру студентам і викладачам було важко знайти виходи. Дехто почав стрибати з вікон 6-поверхової будівлі. Загинули 16 студентів і викладачів. Підозру у службовій недбалості оголосили директорці коледжу Любові Кочерзі та завідуючій денним відділенням.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли крайнього: у справі про масштабну пожежу в одеському коледжі назріває скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути