четвер, 19 квітня 2007 14:08

Латвія подасть позов на Білорусію через витік нафтопродуктів

За попередніми підрахунками, сума збитку від нафтопродуктів, які потрапили до Латвії з сусідньої Білорусії річкою Даугавою, склала 318 тисяч 500 лат (близько 615 тисяч доларів), повідомляє "Телеграф" з посиланням на міністра навколишнього середовища Латвії Раймонда Вейоніса. Основну частину цих коштів витратили на рятувальні роботи (289 тисяч лат). Збитки, нанесені річці, склали 29,5 тисяч лат.

Після того, як збитки латвійської сторони будуть уточнені, влада республіки має намір звернутися з позовом до уряду Білорусії, щоб останній компенсував витрати, викликані аварією. Про це раніше заявив прем"єр-міністр Латвії Айгар Калвітіс.

У свою чергу керівництво Білорусії готується пред"явити позов російської компанії "Запад-Транснефтепродукт" - власникові трубопроводу, з якого вилилося паливо. За словами заступника міністра природних ресурсів республіки Олександра Апацького, він міститиме й витрати на реабілітацію природних об"єктів.

Аварія на трубопроводі Унеча-Вентспілс, яким транспортувалося дизельне паливо, відбулася 23 березня у Вітебській області Білорусії. З трубопроводу витекло близько 120 т нафтопродуктів, декілька тонн, які потрапили в Даугаву (Західну Двіну), досягли Латвії, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Латвія подасть позов на Білорусію через витік нафтопродуктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути