Ексклюзиви
середа, 24 квітня 2019 18:06

Копачі могил викинули небіжчицю з місця поховання

Копачі могил викинули небіжчицю з місця поховання
Люди, які зайняли землю, не здогадувались, що там вже хтось похований. Фото: press-centr.com

У селі Колодистому Тальнівського району на Черкащині копачі могил викинули людські рештки з поховання. Інцидент стався наприкінці зими, але відомо про нього стало нещодавно.

"У нас на кладовищі люди часто займають певну ділянку землі для себе на майбутнє. Зазвичай біля могил родичів чи когось із подружжя. Насипають горбок землі, потім за ним доглядають, вставляють штучні квіти. Родина найняла копачів, щоб вирили яму на такій ділянці, бо настав час. Поки копали, знайшли в землі кістки", — говорить сільський голова Олексій Сарана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Четверо в одному саркофазі - жінка розкопала гробницю в своєму городі

За словами копачів, кістки відклали, щоб потім перенести в інше місце. Та чомусь цього не зробили. Про знахідку нікому не сказали. Працівника кладовища у селі нема. Коли зійшов сніг, люди побачили людські рештки: череп, кістки рук і ребер.

"Коли почув про цю ситуацію, знайшов тих копачів. Вони зізнались, що то їхня провина. Змусив викопати ще одну яму, покликав священника. Перепоховали небіжчицю за християнським звичаєм. Найдивніше, ніхто не пам'ятає, кого там могли поховати. Обшукали архіви й документи. Єдине знаємо, що то була жінка. Похованню не один десяток років. За ним ніхто не доглядав", — каже Олексій Дмитрович.

Правоохоронці відкрили кримінальну справу за статтею 297 про наругу над могилою. Копачам загрожує штраф або обмеження волі до 3 років.

У Польщі знайшли тіло дитини з черепом пташки в роті. Знахідку виявили у печері Тюнель Велькі на Краківсько-Ченстоховській височині.

Зараз ви читаєте новину «Копачі могил викинули небіжчицю з місця поховання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути