вівторок, 20 лютого 2007 14:59

Колишні російські в"язні концтаборів вимагають засудження ОУН-УПА

Російський союз колишніх неповнолітніх в"язнів фашистських концтаборів (РСНБУ) виступив із заявою в адресу "українських неонаціоналістів", які намагаються переписати історію.

"Останнім часом на Україні все голосніше звучать голоси ідейних нащадків ОУН-УПА, що намагаються фальсифікувати історію, посварити братські народи Росії та України. У хід йдуть будь-які засоби. Так, наприклад, Росію відкрито звинувачують у геноциді українського народу, в "голодоморі" 1932–1933 років", – наголошується в заяві Союзу, поширеній в Москві.

Автори заяви підкреслюють, що деякі українські політики намагаються оперувати "застарілою тезою про "навмисну організацію голоду" (вперше він виник посеред холодної війни в стані бандерівців, що сховалися за кордоном)".

"Голод охопив тоді територію всього СРСР, його жертвами стали мільйони селян – росіян і представників інших національностей. Населення українських міст забезпечувалося хлібом і іншим харчем з російських, польських і болгарських сіл", – відзначають вони.

"РСНБУ вважає неприпустимими і блюзнірськими заклики деяких українських політиків реабілітувати націоналістів з ОУН-УПА. На совісті цих катів, що воювали на стороні фашистської Німеччини, життя мільйонів чесних людей. Напевно відомо, що українські націоналісти були у складі каральних дивізій СС і горезвісного батальйону "Нахтігаль", – мовиться в заяві.

"Тим часом від рук нацистських посіпак загинули більше мільйона українців, близько 500 тис. поляків, 1,5 млн євреїв, – відзначають в РСНБУ. – Боротьба ОУН-УПА за "незалежну" Україну дорого обійшлася українському народу. Вислужуючись перед нацистами, керівництво ОУН-УПА чудово знало: українцям уготована та ж доля, що й іншим слов"янським народам, – людоїдські плани гітлерівців передбачали знищення 90 відсотків слов"ян, і лише 10 відсотків намічалося залишити як рабів для "арійської нації".

"Ми знаємо, що таке фашизм, які страждання він несе людям. Тому вимагаємо засудити спроби деяких українських політиків обілити злочини ОУН-УПА проти людства, використовувати трагедію 1932–33 років як інструмент політичної боротьби. Прирівнюючи СРСР до милого їхньому серцю "третьому рейху", українські націоналісти проводять політику подвійних стандартів, умисне спотворюють історичну істину", – вважають автори заяви, пише Интерфакс.


Зараз ви читаєте новину «Колишні російські в"язні концтаборів вимагають засудження ОУН-УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути