пʼятниця, 27 липня 2007 11:32

Казахстан оздоровлюватиме українських дітей, постраждалих від фосфору

Уповноважений з прав людини Ніна Карпачова зустрілася з послом Республіки Казахстан в Україні Амангельди Жумабаєвим. Як повідомили в її прес-службі, сторони  поговорили про фосфорну катастрофу, що сталася в Львівській області.

Зокрема, Карпачова запропонувала казахській стороні знайти можливість оздоровити дітей, постраждалих від фосфорної катастрофи. Посол Казахстану відзначив, що його країна візьме на себе відповідальність у випадку, якщо буде доведена її провина.

В той же час він завірив українського омбудсмена в тому, що незалежно від висновків спеціальної комісії, Казахстан готовий надати постраждалим громадянам України гуманітарну допомогу, в першу чергу дітям.

На стаціонарному лікуванні в медичних установах Львівської області знаходиться 81 людина, з них 11 дітей, стан задовільний. Важких хворих немає.

Як повідомила вчора прес-служба компанії залізниці Казахстану, причиною техногенної катастрофи на Львівщині, де перекинулися цистерни з жовтим фосфором,  стало порушення технології виробництва путніх ремонтних робіт.

За матеріалами УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Казахстан оздоровлюватиме українських дітей, постраждалих від фосфору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути