середа, 28 жовтня 2020 15:16

Катастрофа Ан-26: назвали остаточні причини

Катастрофа Ан-26: назвали остаточні причини
На Харківщині розбився літак Ан-26. На борту перебували 27 офіцерів і курсантів університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба. Вижив тільки один. Фото: Інформатор

Урядова комісія з розслідування катастрофи Ан-26 назвала причини аварії, у результаті якої загинули екіпаж і курсанти університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба.

Причин є кілька. Про це заявив голова комісії, віцепрем'єр-міністр, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський на засіданні уряду 28 жовтня. За його словами, головними причинами аварії стали відсутність дієвого контролю за організацією польотів з боку посадових осіб університету й системні порушення правил польотів.

Також причинами є недостатня професійна підготовка екіпажу до особливих ситуацій, злети конвеєром (виконувався 6 політ підряд), відмова системи управління двигуна, порушення планової таблиці польотів. Уруський назвав 6 небезпечних чинників, які призвели до аварії літака.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катастрофа Ан-26: родичі загиблого екіпажу позиватимуться до суду

"Першим небезпечним чинником стала відмова системи ПРТ-24 із системи управління лівого двигуна, що о 20 годині 36 хвилин 5 секунд спричинило виникнення особливої ситуації. Екіпаж не зміг вирівняти тягу лівого та правого двигуна. Випуск екіпажем закрилків на етапі заходу на посадку. Несвоєчасне переведення літака на зниження та помилкова побудова зниження. Штучне створення несиметричності тяги головної установки. Неусунення ковзання", - розповів Уруський.

За його словами, урядова комісія підготувала низку пропозицій з метою недопущення подібних авіаційних катастроф у майбутньому.

"Напрацьовані урядовою комісією матеріали передадуть у правоохоронні органи для встановлення безпосередніх винних у цій трагедії", - сказав віцепрем'єр.

Літак Ан-26 розбився під Чугуєвмм увечері 25 вересня під час заходу на посадку. На борту були 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба та 7 членів екіпажу. Вижив лише один курсант.

Зараз ви читаєте новину «Катастрофа Ан-26: назвали остаточні причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути