понеділок, 12 березня 2018 14:23

Знущання одеського репетитора: потерпілий розповів свою історію

Знущання одеського репетитора: потерпілий розповів свою історію
Одеська поліція розслідує факт побиття учнів репетитором Раїсою Тихоновою. Фото — скріншот з відео обласної поліції

Одеська репетиторка Раїса Тихонова, яка знущалася над учнями під час занять, робила це неодноразово про це пише поліцейська Зоя Мельник.

За словами анонімного оповідача, Раїса Тихонова регулярно займалася рукоприкладством по відношенню до дітей, які не були успішними в навчанні.

"Я бунтував з самого початку, намагався розповісти про побої, але навіть батьки мені не відразу повірили, так як садистка була занадто красномовна. Але потім одна дівчинка розповіла, що мене дійсно били, мене забрали, а її вигнали на наступний день. Ще вона вчила нас доносити на інших учнів. Мене часто здавали і одного разу я вирішив сам здати одного хлопчика. Він був побитий, а мені потім було соромно. Після відходу я дуже хотів подати на неї в суд, але мама сказала, що батьки всіх інших учнів спростують мої свідчення, а доказів у мене не було, і воно з'явилося лише через сім років", - каже один із учнів.

Також анонім спростував чутки про те, що такий підхід до освіти, нібито, мав успіх серед учнів, мовляв ті краще вчилися та показували відмінні результати.

"Одна людина нахабно збрехала журналістам, сказавши, що його син до неї ходив і отримав медаль в школі. Його син навчався погано і за це у неї не раз позбавлявся частини волосся. А дочка дійсно до неї ходить і вважає нормальним те, що її б'ють", - написав автор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я боявся, що перестане мене підвозити" - хлопець 1,5 роки мовчав про секс із викладачкою

Також анонімний автор зазначив, що діти після занять з побоями отримали психологічні травми, а багато хто до цих пір не хочуть про це говорити. За його словами, за довгі роки навчання Раїса Тихонова скалічила десятки дитячих доль.

Ситуацію із репетиторкою прокоментувала журналістка із Одеси Зоя Казанджи.

"У мене в школі не було вчителів, схильних до насильства. Досить довго я так вважала. А потім почала нагадувати-згадувати. Вони були. Змушувати мити підлогу в спортзалі тих, хто показав погані результати, наприклад. Змушувати чергувати в класній кімнаті учнів, що проштрафилися – деякі "чергували" місяцями. Змушувати підстригати волосся до 2 сантиметрів і виганяти з уроків, якщо "патли". Змушувати червоніти в підлітковому віці від образливих "жартів" з боку вчителя. Слухати, що ти "тупий і будеш коровам хвости крутити". Роздавати запотиличники хлопцям. Підвищувати голос, кричати, обзивати. Відбирати портфель і вимагати, щоб за ним прийшов батько. Викликати батьків в школу", - пише Казанджи.

Репетитор з Одеси жорстоко знущалася з учнів молодших класів, які приходили до неї займатись. Деякі уроки записали на відео та виклали у мережу. За їх допомогою правоохоронці знайшли порушницю. На опублікованому ролику видно, як репетитор вимагає у дитини вибачення, душить його. Заняття проходили у Біляївському районі Одеси у 2016 році. Вчителька зізналась у скоєному.

Зараз ви читаєте новину «Знущання одеського репетитора: потерпілий розповів свою історію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути