пʼятниця, 24 червня 2022 12:02

Спецтема: Війна Росії проти України

HIMARS уже на передовій – показали відео, як гатить по загарбниках

HIMARS уже на передовій – показали відео, як гатить по загарбниках
HIMARS уже на передовій. Фото: twitter.com/oleksiireznikov

На передовій українські бійці вже знищують російських окупантів за допомогою американських ракетних артилерійських систем HIMARS.

В Україну прибули чотири установки HIMARS. Їх одразу відправили на лінію фронту, повідомили на сторінці 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хотіли атакувати, але отримали "по зубах": на Харківщині ЗСУ ефектно нищать окупантів

"Нашій країні надали ракети, здатні вражати російську ціль на відстані до 80 кілометрів з унікальною точністю. При такій відстані HIMARS є недосяжним для артилерії РФ. Отже, ми по них лупимо, а вони до нас не дістануть", – йдеться в дописі.

HIMARS — це високомобільна реактивна система залпового вогню. Призначена для ураження районів зосередження артилерійських систем, засобів ППО і вогневої підтримки, вантажного транспорту, бойових машин і бронетранспортерів.

Вона несе шість ракет для залпового вогню або одну ракету на п'ятитонній вантажівці. Систему було розроблено як малу, мобільну РСЗВ з можливістю "стріляй–і–тікай".

1 червня США повідомили, що передадуть Україні реактивні системи залпового вогню HIMARS. РСЗВ і боєприпаси до них передбачає новий пакет військової допомоги.

Американські ракетні артилерійські системи HIMARS прибули в Україну 23 червня. Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

США й надалі постачатимуть Україні артилерійські системи залпового вогню. Додаткові поставки HIMARS "дуже ймовірні", заявив координатор Ради нацбезпеки у Білому домі Джон Кірбі 24 червня.

Зараз ви читаєте новину «HIMARS уже на передовій – показали відео, як гатить по загарбниках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути