пʼятниця, 24 червня 2022 04:18

США продовжать озброювати Україну, будуть ще HIMARS - Кірбі

США продовжать озброювати Україну, будуть ще HIMARS - Кірбі
США не виключають додаткових поставок важкої артилерії. Фото: eastnews.ua

США й надалі постачатимуть Україні артилерійські системи залпового вогню.

Додаткові поставки HIMARS "дуже ймовірні", заявив координатор Ради нацбезпеки у Білому домі Джон Кірбі, пише Голос Америки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Пентагону розповів, що отримає Україна

"Ми допомагатимемо українцям, чим зможемо, і якнайшвидше. Озброєння надходить із рекордною швидкістю, якої я ніколи не бачив. Постачання здійснюються буквально кожен день. І не лише із США, хоча ми є найбільшим донором. Понад 40 інших країн також у тій чи іншій формі роблять свій внесок у безпеку", - заявив він.

Кірбі зазначив, що українська сторона самостійно визначає, які операції вона проводитиме з використанням американської зброї. Бо тепер це її власність.

США хочуть, щоб Україна перемогла.

"Ми хочемо, щоб Україна досягла успіху на полі бою, і хочемо, щоб вони досягли успіху за столом переговорів, якщо до цього дійде. Зараз, очевидно, ми не знаходимося на цій стадії", - сказав Кірбі.

Президент Джо Байден може зустрітися з Володимиром Путіним, якщо цього вимагатимуть інтереси національної безпеки, не виключив Кірбі

Також повідомив, що лідери країн G7, до якої входять Велика Британія, Німеччина, Італія, Канада, Франція, Японія та США обговорять на саміті нові заходи щодо ізоляції Росії від світової економіки у відповідь на агресію проти України.

Американські ракетні артилерійські системи HIMARS вже прибули в Україну.

1 червня США повідомили, що передадуть Україні реактивні системи залпового вогню HIMARS. РСЗВ і боєприпаси до них передбачає новий пакет військової допомоги.

HIMARS — це високомобільна реактивна система залпового вогню. Призначена для ураження районів зосередження артилерійських систем, засобів ППО і вогневої підтримки, вантажного транспорту, бойових машин і бронетранспортерів.

Вона несе шість ракет для залпового вогню або одну ракету на п'ятитонній вантажівці. Систему було розроблено як малу, мобільну РСЗВ з можливістю "стріляй-і-тікай".

Зараз ви читаєте новину «США продовжать озброювати Україну, будуть ще HIMARS - Кірбі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути