вівторок, 14 березня 2017 17:34

Елітні квартири, авто і маєток, - як живе суддя адміністративного суду

Елітні квартири, авто і маєток, - як живе суддя адміністративного суду
В екзотичних країнах суддя відпочиває за рахунок батьків-пенсіонерів. Фото - Prosud.

Суддя Окружного адміністративного суду Києва Руслан Арсірій, який став відомим після подорожей екзотичними країнами, виявився власником елітних квартир, автомобілів та заміського будинку.

Про це йдеться у матеріалі волонтерів ініціативи Prosud.

Суддя, пояснюючи джерела походження коштів на недешеві подорожі на Кубу, Гаїті, у Мексику, Ямайку, сказав, що відпочиває за рахунок сім'ї, у тому числі й батьків – пенсіонерів. Виявилося також, що суддя ухвалював судові рішення, перебуваючи за кордоном. Відзначився суддя, розглядаючи справи "люстрованих" прокурорів, суддів і звільнених у процесі атестації поліцейських. Поновлював їх на посадах.

Суддівську кар'єру Арсірій розпочав 2001-го. Тоді його призначили на посаду судді Господарського суду Донецької області. 2007-го суддю Арсірія призначають безстроково на посаду судді Окружного адміністративного суду Києва. А наприкінці лютого 2016 року його обирали до Ради суддів - найвищого органу суддівського самоврядування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура нагадала, як "не бідує" родина Насірова

Згідно з декларацією, єдиним джерелом доходу судді є заробітна плата. Щодо майна, то має квартиру площею 118 кв. м у Києві на вул. Саперно-Слобідській. Вартість квартири подібної площі в цьому будинку сьогодні – від $118 тис. Квартирою в Києві, правда дещо меншою площею, володіє також і дружина судді Арсірія. Вона із мамою має будинок площею 65 кв. м у селі Іванковичі Київської області. Однак насправді будинок значно більшої площі, ніж це декларує суддя. За тією адресою новий маєток площею щонайменше 250 кв. м, з власною каплицею та запланованим будівництвом басейну чи озера.

Щодо рухомого майна, то суддя з дружиною мають 2 автомобіля: Hyundai Sonata 2010 року випуску та Toyota Rav 4 2008-го. Вартість обох автомобілів на сьогодні становить щонайменше $28 тис.

Будинки по 500 кв. м, VIP-квартири й земельні ділянки у найдорожчих місцях має єпископ Української православної церкви Московського патріархату - митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій (Олег Легкий).

Зараз ви читаєте новину «Елітні квартири, авто і маєток, - як живе суддя адміністративного суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути