середа, 31 жовтня 2012 10:06

Екологічна катастрофа на Миколаївщині: нафтопродукти забруднили річку Інгул

Екологічна катастрофа на Миколаївщині: нафтопродукти забруднили річку Інгул
В районі пішохідного мосту утворилася плівка нафтопродуктів, площею 1600 кв.м

О 10:30 до оперативно-диспетчерської служби Територіального управління МНС у Миколаївській області надійшло повідомлення про те, що на поверхні водної акваторії річки Інгул на території товариства з обмеженою відповідальністю "Морська транспортна компанія", яка знаходиться у межах державного підприємства "Суднобудівний завод імені 61 Комунара", в районі пішохідного мосту утворилася плівка нафтопродуктів, площею 1600 кв. м.

Для запобігання розповсюдження забруднення прилеглої акваторії річки Інгул відділенням Миколаївського воєнізованого гірничо-рятувального аварійно-рятувального загону встановлено 200 м бонових загороджень, проведено роботи щодо збирання залишків нафтопродуктів за допомогою реагенту "Еконодин".

На місці події працювали представники Державної екологічної інспекції в Миколаївській області, Миколаївського міжрегіонального відділу Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті, Миколаївського міськвиконкому, Територіального управління МНС України у Миколаївській області.

Того ж дня о 14:00 відбулося засідання комісії ТЕБ та НС, на якому розглядалися питання щодо ліквідації маслянистих плям на поверхні водної акваторії річки Інгул, демонтажу та підняття на поверхню частин судна "Василій Шукшин".


Зараз ви читаєте новину «Екологічна катастрофа на Миколаївщині: нафтопродукти забруднили річку Інгул». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути