пʼятниця, 26 жовтня 2012 23:20

Януковичу принесли чобіт з ялинкою із Біличанського лісу
7

Фото: Фото: Денис Тимошенко

Біля будівлі Адміністрації президента України у Києві відбулась акція протесту проти бездіяльності Київської міської державної адміністрації та самої Адміністрації Віктора Януковича у справі захисту Біличанського лісу.

Про це Gazeta.ua повідомив один із організаторів мітингу Андрій Скіпальський.

За його словами, столиця України перебуває на межі втрати своїх "легенів" – Біличанського лісу.

Як наслідок, екологи, журналісти, громадські активісти та мешканці столиці зібрались сьогодні під АП й виступили проти "легалізації злочину проти майбутніх поколінь та початку екоциду" – масового знищення тваринного та рослинного світу Біличанського лісу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Києвом хочуть створити величезний нацпарк

Учасники заходу також закликали голову КМДА Олександра Попова терміново оскаржити рішення ВАСУ щодо скасування ним постанови про призупинення дій щодо дерибану 4 тисяч га Біличанського лісу у Верховному суді.

Разом з тим, активісти передали президенту Януковичу ще 1,5 тис. підписів громадян під зверненням щодо створення Національного природного парку на лісовій території. Таким чином загальна кількість підписів сягнула 14 тисяч.

Крім того, захисники природи принесли символічну ялинку з Біличанського лісу, висаджену у чобіт. Вони передали дерево в АП для висадження його на президентському газоні.

"Це може бути останньою згадкою про цілісний природний комплекс "Біличанський ліс" уже через пару років", - зазначив Скіпальський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столична прокуратура "завалила" суд позовами щодо забудови Біличанського лісу

Громадськість вимагала від Януковича, як гаранта Конституції, виконати свою обіцянку захистити 4 тис. га Біличанського лісу від незаконної роздачі та забудови. За словами активістів, це можна зробити зараз, тільки підписавши указ про надання комплексу "Біличанський ліс" статусу Національного природного парку.

"Але, на жаль, президентського указу і досі немає", - зауважили громадські діячі.

Слід зазначити, що організаторами заходу виступили Громадський комітет збереження Біличанського лісу, Центр громадянського представництва "Життя", Національний екологічний центр України, всеукраїнське "Київське Віче", громадянська кампанія "Форум порятунку Києва", громадська ініціатива "Збережи старий Київ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналісти УНІАН поскаржились на цензуру: редакторів оштрафували за новину про Януковича

Нагадаємо, 9 жовтня Вищий адміністративний суд України скасував постанову Київського апеляційного суду від 21.06.12 року, якою призупинялися незаконні дії з дерибану 4 тис. га Біличанського лісу.

Як пояснили захисники лісу, цим рішенням судді ВАСУ узаконили розширення меж смт. Коцюбинське з 90 га до 4 тис. га за рахунок земель Святошинського лісопаркового господарства та Києва. Цим рішенням ВАСУ забрало у киян 4 тис. гектарів рекреаційних територій, які згодом можуть роздати забудовникам.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу принесли чобіт з ялинкою із Біличанського лісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути