вівторок, 12 червня 2012 21:42

Кияни зажадали від влади зупинити дерибан Біличанського лісу
6

Фото: Фото: Наталія Шестопал

Мешканці Києво-Святошинського району столиці сьогодні, 12 червня, протестували проти продажу та знищення 4 тисяч гектарів землі Біличанського лісу. Акцію протесту провели під стінами Апеляційного адміністративного суду у Києві.

"Я живу за 10 метрів від лісу, щоранку там бігаю. У нас протягом дня у лісі відпочиває повно народу: мами з дітьми. І це все у нас хочуть відняти. Поставлять паркан і ми туди не пройдемо. Зараз влада віддала ділянки лісу жителям селища Коцюбинське. Людям відали землю з метою скупити її у них. Цим людям роздадуть землі лише на папірцях, потім скуплять, поставлять паркан і будуть робити там все, що захочуть", - розповідає житель села Новобіличі Валерій Скуб.

На мітинг приїхали люди з різних селищ: Ворзель, Коцюбинське, Ірпінь, Гостомель, Новобіличі.

"Зараз туди приїхали забудовники, поставили паркани і обгородили 2 гектари лісу. Завезли бульдозер і 10 бетонів плити. Цей ліс не належить ні громаді Києва, ні громаді Коцюбинського. Він належить народові України. Тому будь-яка влада не може забрати цей ліс, рішення може прийняти тільки Верховна Рада України", - розповів координатор акції Ігор Домбровський.

Люди тримали плакати з гаслами: "Проспали Кончу-Заспу, прогавили Жуків острів, проморгали Пущу-Водицю, на черзі - Біличанський ліс?","Руки геть від Біличанського лісу!", "Янукович Садовському не указ?", "Зупинити дерибан майбутнього національного природного парку "Біличанський ліс".

"У цьому лісі передбачається будівництво. Ми знаємо, що ті ділянки належали депутатам селищної ради. І вони їх дуже швиденько продали будівельним компаніям знаючи, що ситуація пахне смаженим. Все почалося з того, що Коцюбинська селищна рада виділила ділянку підставним особам і депутатам селищної ради та їх родичам", - додав мешканець селища, голова правління громадської організації "Життя" Андрій Скіпальський.

Люди вимагають у Апеляційного суду скасувати рішення Коцюбинської селищної ради. Довести, що ці ділянки були виділені незаконно. Крім того, просять Біличанському лісу надати статус національного парку.

"Влада робить вигляд, що є якісь документи, які вони не можуть знайти. У минулому році президент пообіцяв, що він зробить все, щоб зберегти Біличанський ліс. Рік минув, а обіцянки Віктора Януковича не виконують. Президент повинен сказати і все буде виконано. Значить він не говорить і там такі суми йдуть", - розповів учасник акції Михайло Михалко.

Зараз ви читаєте новину «Кияни зажадали від влади зупинити дерибан Біличанського лісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути