середа, 06 червня 2012 22:37

Протестувальники на Троєщині зламали загорожу скандальної забудови

Мешканці Троєщини, які протестують проти незаконної, на їхню думку, забудови за адресою м. Київ, проспект Маяковського, 40-52, зламали кілька секцій паркану, яким обнесено скандальну забудову.

Таким чином вони намагалися привернути увагу до своєї проблеми, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Близько 20 метрів паркану було зруйновано п'ятьма місцевими мешканцями. Ще приблизно 20 киян спостерігали за демонтажем, але не долучалися до них. Шестеро міліціонерів з'явилися через 5 хвилин після початку акції.

"Усе, що ми вимагаємо - щоб Попов збудував тут парк, як він пообіцяв торік. Він сказав, що вже в жовтні приїде садити дерева. Тоді ми навіть визначилися з назвою парку. Це мав бути парк "20-річчя Незалежності". Ми хочемо вирішити все мирним шляхом. Нехай приїде Попов і розбереться", - заявила 60-річна місцева мешканка Надія.

Нагадаємо, що 22 травня на просп. Маяковського, 40-52 представники "Укрреставрації" огородили близько 100-150 кв. м. території й сказали, що роботи проводитимуться лише на цій території. Проте за тиждень 2-метровим парканом огородили вже всю територію - майже 2 гектари.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Троєщинські забудовники через біл-борди тиснуть на киян-активістів

Місцеві мешканці й громадські активісти переконані, що довіряти словам забудовника, що вони збираються спорудити там спорткомплекс і торгівельно-розважальний центр, не можна.

За словами Віталія Черняховського, одного з активістів, ця територія, після того, як у 2007 році Київрада виділила її "Київміськбуду", змінила вже кілька власників.

Екс-депутат міськради Ярослав Биструшкін, який удень приїжджав підтримати протестувальників, зазначив:

"Я знаю, що вже десята фірма перекупила цю ділянку. Буде й двадцята. Їм потрібні тільки "бабки", тому "нагатять" тут 3-4 хмарочоси й швиденько відіб'ють гроші".

Станом на 22.00, біля будівельного майданчика зібралося близько 30-ти місцевих мешканців, які проводять стихійний мітинг.

За словами громадського активіста Олександри Ізотової, на території залишиться чергувати на ніч кілька людей, аби завадити можливим спробам продовжити незаконне будівництво.

Зараз ви читаєте новину «Протестувальники на Троєщині зламали загорожу скандальної забудови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути