середа, 06 червня 2012 18:47

Троєщинські забудовники через біл-борди тиснуть на киян-активістів

На Троєщині проти громадських активістів, які протистоять незаконній забудові на проспекті Маяковського, використовують технології чорного піару.

Так, біля скандальної забудови сьогодні вранці з'явився біл-борд із написом "Детям нужен бассейн и мы его построим! Элла! Мы денег не дадим". На плакаті зображена місцева мешканка Елла Бахмач, яка очолює ініціативну групу з протидії незаконній забудові.

"Я не є членом жодної партії, - розповіла Gazeta.ua Елла Бахмач. - Щоб тут був парк, ми боремось уже 4-й рік. Наскільки я зрозуміла, забудовники звинувачують мене в кримінальному злочині. Вважаю, що замовники мають за це відповісти. Я написала в міліцію заяву щодо наклепу. Зараз ми намагаємося з'ясувати, кому належить цей біл-борд та хто його розмістив. Розцінюю це як психологічний тиск на мене та спробу дискредитації. Але насправді вони мене тільки пропіарили. Тепер на районі всі мене знають і стали на мій захист".

Елла 25 років пропрацювала вчителем біології, зараз перебуває на пенсії. Місцеві мешканці біля незаконної забудови впіймали хлопця зі згортком плакатів, аналогічних із розміщеними на біл-борді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві молодики зруйнували недобудовану церкву Московського патріархату

Чоловік, який ніс цей згорток, сказав, що йому просто дали їх потримати, і він не збирався їх ніде розклеювати. Під тиском присутніх близько 10 чоловік він віддав мітингувальникам плакати.

"Мне они не нужны", - сказав він.

За словами місцевої мешканки та активістки Надії Брижатої, ще до того як збудували паркан біля місця забудови з'явився намет із написом "Спорт для кожного", де збирали підписи за будівництво спорткомплексу.

"Людям говорили, що збирали підписи на підтримку зведення парку. Одна жінка розписалася, але після того як ми їй пояснили за що, вона повернулася до намету і вимагала, щоб її викреслили з цього списку. Однак їй пояснили, що листи з підписами вони одразу здають і викреслити її не зможуть. Ми хочемо, щоб тут була зелена зона і два дитячі майданчики. Щоб спортивні споруди були збудовані під відкритим небом, і доступні кожній людині, а не тільки тим, хто купить річний абонемент", - зазначила вона.

"Торік паркан тут повалили. Приїхав Попов, сказав "Як люди хочуть під парк - то буде парк". Хочу в очі йому подивитися щодо тієї обіцянки", - додала Брижата.

Зараз ви читаєте новину «Троєщинські забудовники через біл-борди тиснуть на киян-активістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути