пʼятниця, 21 вересня 2012 17:25

Журналістка СТБ повідомила про погрози з приводу професійної діяльності

Журналістка СТБ повідомила про погрози з приводу професійної діяльності
Фото: telekritika.ua

Журналіст телеканалу СТБ і депутат Коцюбинської селищної ради Ірина Федорів заявила про погрози з боку невідомих на адресу її та її сім'ї. Про це повідомляється на сайті телеканалу.

Згідно з повідомленням, вчора, 20 вересня, пізно ввечері на телефон Федорів надійшов дзвінок від невідомого чоловіка, який порадив більше часу проводити зі своєю родиною, тому що вона стоїть на дорозі якихось людей, які мають багатомільйонні інтереси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київського журналіста побили в присутності міліції. Правоохоронці не втручалися

"Він зазначив, що знає, що у мене багато впливових знайомих і друзів, але дав зрозуміти, що ці люди поруч зі мною і з моїми рідними не будуть увесь час. На моє прохання конкретизувати, яку саме тему, якою я займаюся, він має на увазі, він не захотів відповісти ", - зазначила Федорів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В центрі Києва у журналіста хулігани відібрали кросівки

У повідомленні наголошується, що протягом останніх років Федорів як журналіст і як депутат селищної ради займається в основному однією темою-боротьбою проти забудови Біличанського лісу, який був рішенням Коцюбинського селищної ради включений до складу селища і відданий під забудову. Федорів домагається заборони забудови в багатьох інстанціях, зокрема, вона зустрічалася з цього приводу з президентом Віктором Януковичем і генпрокурором Віктором Пшонкою. Мова йде про ліс площею більше чотирьох тисяч гектарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко вважає, що Юлію Абаплову можуть "прибрати"

"Це дає нам підстави вважати, що вона отримала погрози, які безпосередньо пов'язані з її професійною журналістською діяльністю", - наголошується в повідомленні.

У зв'язку з цим канал заявив про погрози в Генпрокуратуру і до голови МВС. Сама Федорів вранці 21 вересня написала заяву про злочин у приймальні Міністерства внутрішніх справ України. Також відповідне звернення було направлене на ім'я прес-секретаря президента Дарії Чепак як керівника Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів.

Зараз ви читаєте новину «Журналістка СТБ повідомила про погрози з приводу професійної діяльності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути