вівторок, 10 квітня 2012 09:14

Дружина обвинуваченого у вбивстві Макар: Присяжнюк сказав, що чоловік хотів мене вбити
6

Євген Краснощок з донькою
Фото: Фото надане Інгою Славінською
Віка Славінська. Її батька підозрюють у жорстокому вбивстві

В інтернеті продовжують обговорювати скандальне вбивство і зґвалтування Оксани Макар, що сталося в Миколаєві. Цивільна дружина Євгена Краснощока (одного з підозрюваних, - ред.) – Інга Славінська погодилася розповісти про чоловіка, їхнє спільне життя та про друзів чоловіка.

Інго, розкажіть про себе? Який ваш матеріальний статок?

Мені 21 рік, я з Миколаєва, з дуже простої і бідної родини. Росла з мамою та бабусею. Моя мама багато хворіла, грошей постійно не вистачало. Працювати почала з 10 років. Їздила на поля збирати цибулю й помідори, тим заробляла. Пізніше почала продавати скетч-картки для мобільного, пішла на ринок. Освіти мені дати не змогли. Маю доньку – Вікусю, котрій зараз рік і вісім місяців

Як ви познайомилися з Євгеном?

Це було ще в 11 класі. Я на зимових канікулах прийшла у фірму, де нам давали скетч-картки на продаж. Хотіла підробити на канікулах. Він там також працював. Правда, недовго – кілька місяців. Так познайомилися, почали спілкуватися. Пів року тільки дружили. Часто зідзвонювалися. Він водив мене у кафе і кіно. Через пів року зрозуміли, що це більше, ніж дружба.

Кажуть, що мати вигнала Євгена з дому в 17 років...

Так, це правда. Наскільки я знаю – у нього був конфлікт з вітчимом. Мама Жені потягнула руку за чоловіком, а не за сином. Женя пішов до бабусі жити.

Чим він займався?

Перебивався в основному на будівельних шабашах. Уміє все: і стіни класти, й плитку, й камінь. З того й жив.

Чому Ви не побралися?

Як завагітніла, Женя був дуже радий. Сказав зразу "Будемо народжувати. Це наша дитина" Я завагітніла в жовтні. Але якось з серпня відчувала, що це станеться. Коли бачила маленьких діток чи дитячі речі – у мене аж руки трусилися. Я жила тоді в мами з бабусею, Женя у своєї бабусі. Він зняв одну кімнату в двокімнатній квартирі у друга, і ми переїхали. Пізніше на окраїні знайшли приватний будинок. Виїхали туди. Вирішили, що з дитиною так буде простіше. Не побралися, тому що я розуміла, що у Жені шабашки. А я осяду в декреті з дитиною і не зможу працювати. Вирішили, що я буду матір'ю-одиначкою.

Про Євгена розказують, що він скінхед...

Ні, це не правда. Ну це ж смішно. Він просто був у групі в соціальній мережі, тому що любив слухати там музику. Ну який з нього скінхед? Ні в яких акціях чи демонстраціях він участі ніколи не брав.

Пам'ятаєте Євгена в той період, коли він став батьком? Яким він був?

Так, дуже добре пам'ятаю. Коли забирав мене з пологового – взяв Віку на руки. У нього затрусилися руки. Він аж затремтів. Дуже боявся впустити її. Він трусився над дочкою, ніби над вазою. Якщо я була втомлена, сам уставав до неї уночі: годував і колисав.

Ви знали Присяжнюка та Погосяна?

З Присяжнюком я познайомилася ще в серпні. Він справив враження тоді боязкої людини. Бувало, що ми заходили до нього, в ту саму квартиру. Женя працював охоронцем на ринку. Його напарник розказав, що з Погосяном вони познайомилися напередодні інциденту.

Де Ви були тоді, як троє чоловіків були з Оксаною Макар?

8 березня ми з чоловіком зайшли до Присяжнюка. Десь до 17-ої години я була там. Потім поїхала до мами. Були вихідні, я вирішила, що погостюю у родичів з онукою. 9 березня Женя вийшов на роботу, на ринок "Колос". Він там працював охоронцем в косметичному магазині. 9-го він мені не телефонував. Подзвонив 10 березня. Сказав дивну фразу: "Якщо раптом що – ти не переживай, у вас з дитиною все буде добре". Я не зрозуміла до чого це. Але мене те дуже насторожило. 10 увечері він подзвонив уже з відділку. Поцікавився, як я, як дитина, сказав, що у міліції.

Пам'ятаєте свою реакцію, коли Ви дізналися про те, що сталося?

Я була шокована. І хотіла кричати на весь білий світ: "За що це мені? Чим я завинила?"

Ви бачили чоловіка після того?

Мене викликали у відділок на допит. У коридорі я зустріла Присяжнюка. Він почав мені говорити, що Женя вирішив вбити мене. А я поїхала. Поломала йому всі плани, тому він убив першу, котра трапилася під руку. Я тоді не знала, що Євген знаходиться в сусідньому кабінеті. Максим почав мене переконувати, щоб я тут не стояла. Мабуть, не хотів аби я зустрілася з ним. Тоді я його побачила. На Присяжнюкові й Погосянові ні подряпини не було. А мій – як собака побитий був. Слідчий мені говорив, що його ніхто не чіпав. Але я не вірю. Я ж бачила його. Слідчий мене переконував, що пізніше дозволить мені побачити його, поговорити. Але не пустили. Зараз кажуть, аби я знайшла собі адвоката, тоді буду говорити з міліціонерами. Але за що я його найму? У мене грошей немає заплатити борги за квартиру, щоб допомогу на дитину оформити.

Ви говорили з кимось з правозахисників?

Так, говорила з адвокатом. Зараз не пам'ятаю прізвища, й так живу як у сні. Він входить у десятку кращих адвокатів України. Вони з юристами обговорювали цю ситуацію. Мені сказали, що усі мотиви мав Присяжнюк. Насамперед тому, що квартира, де це сталося, була його. Пізніше я спілкувалася з хлопцем, котрий знав Оксану. Він сказав, що Максим до цього знав її. Вона йому відмовляла.

Як поставилися ваші близькі до цього?

По різному. Хрещена мама моя сказала, що якщо я буду сунути носа в цю справу, то хрещеної у мене не буде. Так хрещеної у мене вже немає. Деякі друзі відвернулися, але більшість підтримала. Співробітники по роботі підтримали мене. Я тепер зрозуміла – хто був справжнім другом, а хто ні.

Ви зараз боїтеся?

Так. Я читала в інтернеті жахливі коментарі. У них пропонують лінчувати нас з Вікусею. Пропонували посадити нас на кіл на площі, аби Жені була так само боляче, як мамі Оксани. І це писали люди на тверезу голову. Я не уявляю, що буде, якщо я зустріну когось з таких на вулиці, особливо напідпитку. Там такі страшні речі писали: бажають смерті моїй дитині. Люди, за що? Ну гаразд, хай мені. За що ви бажаєте такого ні в чому не винній дитині, котра ще гріха в житті не зробила. Гуляти намагаюся ходити тільки в супроводі когось.

Ви будете підтримувати чоловіка?

Міліціонери зізнаються самі, що справу склепали на швидку руку, під резонанс. Там ще дуже багато нестиковок. Я підтримаю Женю хоча б до суду. Розумію, що йому світить чималий термін, і розумію, що я вже нічого не зміню. Також розумію, що я маю будувати фундамент для подальшого життя - мого й Вікусі. Зараз заспокоюю себе тільки цим.

Як ви з донькою живете зараз?

З десятого числа нічого не їм. Не йде воно мені. Тільки на каві сиджу. Живу у мами з бабусею. Мама працює прибиральницею, у бабусі пенсія. Допомогу на дитину оформити не можу, бо є борги за квартиру. Треба виплатити хоча б третину. Тоді зможу оформити.

Як донька? На чиєму вона прізвищі?

Вона Славінська. Тепер я навіть рада, що у неї моє прізвище. До того, як Женя потрапив у міліцію, Віка слово "папа" не говорила. А як його немає, бігає по квартирі, гукає. Тепер Вікуся – сенс мого життя. Я живу тепер тільки заради неї. Якби її не було, я б мабуть після усього пережитого наклала б на себе руки. Тішуся тільки тим, що маю дитину. Тепер маю думати тільки за неї.

Через тиск та страх за своє життя і життя дитина Інга хотіла б виїхати з країни. Але без грошей не може цього зробити. Просить її не цькувати.

Зараз ви читаєте новину «Дружина обвинуваченого у вбивстві Макар: Присяжнюк сказав, що чоловік хотів мене вбити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

302

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути