понеділок, 09 вересня 2013 14:09

Через Україну могла постачатися зброя для режиму Асада - ЗМІ

Через Україну могла постачатися зброя для режиму Асада - ЗМІ
Головна підозра - це прогалини у даних транспондера. Фото: pravda.tis.ua

Поставки зброї для режиму президента Башара Асада у Сирії могли здійснюватися через український порт "Октябрськ" у Миколаївській області.

Про це свідчать дослідження неурядової організації C4ADS, пише The Washington Post.

На думку авторів дослідження, деякі великі судна, що заходили у цей порт, пов'язані з мережею бізнесменів та компаній, які мають зв'язок з висопоставленими урядовцями у Росії та Україні.

Головна підозра, на яку посилаються автори дослідження, - це прогалини у даних транспондера (пристрою для фіксації руху судна).

"Прогалини у даних транспондера, є відносно недавнім феноменом, що збігається із міжнародною критикою Росії щодо допомоги своєму тривалому сирійському союзникові, не зважаючи на важкі репресії з боку цього уряду щодо мирного населення", - пише видання.

Зокрема, "немає декларацій суднового вантажу чи супутникових фотографій, які б доводили, що судна перевозили зброю" і вони стверджують, що "дані перевезень не є досконалими. Проте такі ж прогалини зафіксовано, коли судно "Ocean Fortune" (його вони підозрюють і у перевезенні зброї до Сирії) та його сестринські судна доставляли важку зброю венесуельському лідеру Уго Чавесу".

Зараз ви читаєте новину «Через Україну могла постачатися зброя для режиму Асада - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути