пʼятниця, 06 вересня 2013 19:20

Росія допоможе Сирії у війні з Заходом

Росія допоможе Сирії у війні з Заходом
Володимир Путін. Фото: directpress.ru

Володимир Путін пообіцяв допомогти Сирії у разі атаки з боку західних країн. Про це, як повідомляє РИА Новости, президент заявив 6 вересня на прес -конференції за підсумками саміту G20 у Санкт -Петербурзі.

"Чи будемо ми допомагати Сирії? Будемо. І зараз допомагаємо , ми постачаємо зброю, співпрацюємо в економічній сфері, сподіваюся, більше буде співпраці у сфері гуманітарній, в тому числі в постачаннях гуманітарної допомоги ", - заявив глава Росії .

У Путіна також запитали, яка країна, на його думку, стане наступною жертвою іноземного втручання . "Навіть думати про те, що ще одна країна буде піддана якійсь зовнішній агресії, не хочу ", - наводить його відповідь "Інтерфакс".

На зустрічі з журналістами після саміту Путін розповів про те, які країни з G20 підтримують військову операцію в Сирії , а які ні. За його словами, за війну виступають США , Канада , Туреччина , Саудівська Аравія і Франція . Протилежну позицію зайняли Росія, Аргентина, Китай , Індонезія, Бразилія, Італія, Індія і ПАР. Тим самим президент Росії спростував слова журналістки, яка припустила, що прихильники і противники війни розділилися порівну.

У разі військового втручання США та інші країни , за словами Путіна, поставлять себе поза законом. "Застосування сили щодо суверенної держави можливе виключно у разі, якщо це робиться в порядку самооборони - а на Сполучені Штати, як відомо, Сирія не нападає " , - додав президент Росії .

Операцію проти військ сирійського президента Башара Асада західні країни стали обговорювати після хімічної атаки , яка сталася 21 серпня. На думку США  Франції і ряду інших країн , зброя масового ураження застосувала регулярна армія. Уряд Сирії зі свого боку звинуватив у цьому повстанців. Почати операцію військові США виріши без схвалення Ради безпеки ООН. Вони очікують лише санкції з боку Конгресу .

Зараз ви читаєте новину «Росія допоможе Сирії у війні з Заходом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

340

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути