вівторок, 02 серпня 2022 09:21

Британські розвідники розгледіли слабкість Чорноморського флоту РФ

Британські розвідники розгледіли слабкість Чорноморського флоту РФ
Британські розвідники вважають, що Чорноморський флот РФ після серії невдач вже не здатний проводити паради. Фото: defence-ua.com

Удар по штабу Чорноморського флоту Росії в Севастополі в День ВМФ є черговою невдачею Чорноморського флоту в п'ятимісячній війні проти України.

В її ході у квітні 2022 року був втрачений флагман, крейсер "Москва", пише міністерство оборони Великої Британії в Twitter.

"Після повідомлень про скасування парадів малоймовірно, що Чорноморський флот зможе проводити гучні публічні заходи паралельно з діями воєнного часу", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму занепокоєні загрозою перенесення війни на півострів – розвідка

Як наголошується у зведенні, вантажне судно RAZONI під прапором Сьєрра-Леоне вийшло з українського порту Одеса на Чорному морі 1 серпня і попрямувало в порт Тріполі в Лівані з 26 тис. т українського зерна.

"Це перше відвантаження зерна з українського порту з початку вторгнення, що стало можливим завдяки угоді про транзитний коридор для експорту зерна між Україною, Туреччиною, ООН і Росією від 22 липня", – йдеться в повідомленні британської розвідки.

Уранці 31 липня псевдогубернатор Севастополя заявив, що штаб ЧФ РФ "атакували українським безпілотником" і через це є нібито постраждалі. Українська сторона спростувала звинувачення.

Згодом окупаційна "влада" в Криму визнала, що штаб Чорноморського флоту "атакували" з безпілотника з тимчасово окупованого Севастополя. Свій "парад" загарбники скасували в Севастополі ще за 10 днів до провокації.

Зараз ви читаєте новину «Британські розвідники розгледіли слабкість Чорноморського флоту РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути