неділя, 31 липня 2022 13:49

У Криму занепокоєні загрозою перенесення війни на півострів – розвідка

У Криму занепокоєні загрозою перенесення війни на півострів – розвідка
Настрої жителів окупованого Криму змінилися, загроза перенесення війни на півострів для них вже стає реальністю, заявив Скібіцький. Фото: ukrinform

Настрої жителів окупованого Криму змінилися.

Вони починають усвідомлювати реальність перенесення війни на територію півострова. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв'ю "Радіо Свобода" "Крим.Реалії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіщо РФ провокація з Чорноморським флотом: у ЗСУ відповіли

"Поступово до населення Криму це доходить. Ми реально відслідковуємо ті питання, які стосуються суспільних таких настроїв. Скажу одне: по-перше, вони змінилися, змінилися в тих людей, які мають родичів на території нашої держави, – чи то Київ, чи то Харків, родичів на окупованих територіях, де були просто знищені села і міста. І друге – це ті родичі, де брати, сини, батьки загинули… Загроза перенесення війни на територію Криму для них вже стає реальністю", – зазначив представник розвідки.

За словами Скібіцького, у російських військових підрозділах, які зазнали відчутних втрат під час вторгнення в Україну, зростає кількість відмов від продовження контракту. Оскільки Росія не визнає, що веде війну, юридичної відповідальності за таку відмову бути не повинно.

Росія продовжує проводити приховану мобілізацію у Криму. На військову службу призивають навіть студентів, які мали відстрочку.

РФ проводить в університетах активну мілітарну пропаганду для молоді, щоб потім залучити їх до армії. Крім того, у Севастополі і Джанкої студентам останнього курсу профтехучилищ вручили повістки нібито для уточнення облікових даних. Згодом молодики були призвані до армії РФ.

Зараз ви читаєте новину «У Криму занепокоєні загрозою перенесення війни на півострів – розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути