неділя, 31 липня 2022 13:18

Навіщо РФ провокація з Чорноморським флотом: у ЗСУ відповіли

Навіщо РФ провокація з Чорноморським флотом: у ЗСУ відповіли
ЗСУ пояснили, навіщо Росія влаштувала провокацію з Чорноморським флотом. Фото: Генштаб ЗСУ

Звинувачення Росії про начебто атаку штабу Чорноморського флоту в окупованому Севастополі Збройними силами України є провокацією.

Таким чином ворог намагався вигадати привід, щоб не проводити на окупованих територіях свій "парад", заявило Командування Військово-морських сил України в Тelegram 31 липня.

"Насправді ворог не ризикнув святкувати день ЧФ Російської Федерації. Щоб в котрий раз не зганьбитися перед всім світом, побоюючись ЗСУ, вигадав привід, щоб скасовувати заходи з нагоди так званого свята", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МВС назвали три причини, навіщо росіянам атака штабу в Севастополі

Подібними заявами ворог визнає свою протиповітряну оборону недієздатною та ставить під ще більший сумнів існування кримського мосту, переконані військові.

"Нагадуємо, що сили оборони України проводять заходи щодо звільнення наших окупованих територій, використовуючи для цього наявні зразки озброєння. Нашими цілями є винятково військові об'єкти РФ. Ми не завдаємо ударів по території РФ. Крим – це Україна", – наголосили в повідомленні.

Уранці 31 липня псевдогубернатор Севастополя заявив, що штаб ЧФ РФ "атакували українським безпілотником", і через це є нібито постраждалі. Українська сторона спростувала звинувачення.

Згодом окупаційна "влада" в Криму визнала, що штаб Чорноморського флоту "атакували" з безпілотника з тимчасово окупованого Севастополя. Свій "парад" загарбники скасували в Севастополі ще за 10 днів до провокації.

Зараз ви читаєте новину «Навіщо РФ провокація з Чорноморським флотом: у ЗСУ відповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути