Ексклюзиви
неділя, 31 липня 2022 12:19

Спецтема: Війна Росії проти України

У МВС назвали три причини, навіщо росіянам атака штабу в Севастополі

У МВС назвали три причини, навіщо росіянам атака штабу в Севастополі
Обстріл штабу Чорноморського флоту Російської Федерації в Севастополі потрібна росіянам. Фото: t.me/oleksiihoncharenko

Обстріл штабу Чорноморського флоту Російської Федерації в Севастополі потрібен росіянам, а не українцям. На це окупанти мають декілька причин.

Однією з причин є те, що загарбники таким чином намагаються заспокоїти севастопольців, які вперше з часів Другої світової війни не побачать парад на День військово-морського флоту. Про це написав радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко в Facebook.

"Рашисти скасували парад раніше, бо без знищених під час війни кораблів, зокрема, флагмана Чорноморського флоту, крейсера "Москва", парад матиме не той вигляд, на який розраховуватиме і влада, і населення. Свято без параду може викликати багато запитань у жителів Севастополя. Простіше кажучи, народ нап'ється й почне щось говорити проти влади", – припустив він.

Також нагадав про кількість загиблих на війні російських військових, які служили в Севастополі.

На думку посадовця, залякування севастопольців українською "атакою" дозволить порушити питання з мобілізацією. Однак Денисенко упевнений, що ця ідея в росіян провалиться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія збільшили кількість бойових кораблів у Чорному морі

"Ну не хоче росіянин воювати. А качати мобілізацію через жопорукість військових, які не змогли захистити найзахищеніше місце в Севастополі – дуже складно. Хоча роспропаг**донам це ніколи не заважало", – зазначив радник голови МВС.

Також через нібито "атаку" Збройних сил України Кремль зможе знову заявити про "судний день". Але Денисенко додав, що "все, що можна застосувати проти України, вони вже застосували".

"Хоча вони й можуть почати нагнітати істерію, далі слів вони нікуди не підуть", – припустив він.

Штаб Чорноморського флоту Російської Федерації в Севастополі нібито атакували Збройні сили України. Повідомляють про "бавовну" в місті в ніч проти 31 липня.

Пропагандистські російські ЗМІ пишуть, що п'ять окупантів стали "300-ми". Також скасували будь-які святкові заходи, приурочені до Дня військово-морського флоту РФ, що відзначають сьогодні.

Радник голови Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко з посиланням на росЗМІ зазначив, що святкові заходи в місті скасували через нібито атаки українського безпілотника.

Речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук прокоментував повідомлення росЗМІ про начебто удар Збройних сил України. За його словами, це – відверта провокація. Звільнення українського Криму від загарбників відбуватиметься не так і набагато ефективніше.

Зараз ви читаєте новину «У МВС назвали три причини, навіщо росіянам атака штабу в Севастополі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути