середа, 17 серпня 2011 11:02

Британців, які закликали до погромів через Facebook, посадили на 4 роки

Британців, які закликали до погромів через Facebook, посадили на 4 роки

Двоє жителів графства Чешир засуджені до чотирьох років в'язниці за заклики до погромів в соціальній мережі Facebook, повідомляє Agence France-Presse. Вироки 20-річному Джордану Блекшоу і 22-річному Перрі Саткліфф-Кінану були внесені у вівторок, 16 серпня.

Блекшоу, проживає в Нортвічі, закликав, за даними слідства, влаштувати безлади в його рідному місті 9 серпня. Саткліфф-Кінан на своїй сторінці в Facebook підбурював до погромів в одному з районів Уоррінгтона 10 серпня.

Винесений вирок, заявив представник поліції графства Чешир, є визнанням того факту, що соціальні мережі можуть провокувати на скоєння злочинів. Той, хто розмістив в соцмережах заклики до протиправних дій буде відповідати за всією суворістю закону, підкреслив він.

Масові заворушення в Англії відбувалися з 6 по 10 серпня. Заворушення почалися 6 серпня в лондонському районі Тоттенхем - в погроми магазинів і зіткнення з поліцією переросла акція протесту, учасники якої вимагали розслідування загибелі місцевого жителя Марка Даггана. У наступні три ночі заворушення охопили й інші міста, включаючи Бірмінгем, Брістоль, Манчестер і Ліверпуль. Сотні магазинів були розграбовані. В ході заворушень загинули п'ятеро людей - двоє в Лондоні і троє в Бірмінгемі.

У ході розслідування заворушень правоохоронні органи прийшли до висновку, що їх учасники використовують для координації дій сервіс для обміну миттєвими повідомленнями BlackBerry Messenger (BBM), а також Facebook і Twitter. Той, хто розмістив заклики до заворушень у Мережі, оголосили британські правоохоронні органи, буде виявлений і притягнутий до відповідальності.

Зараз ви читаєте новину «Британців, які закликали до погромів через Facebook, посадили на 4 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути