субота, 13 серпня 2011 10:55

У Великій Британії вже арештували понад 1600 учасників заворушень

У Великій Британії вже арештували понад 1600 учасників заворушень

Під час заворушень у Великій Британії арештовано, за останніми даними, більше 1600 осіб, передає Бі-бі-сі. Варто зазначити, що 38% заарештованих - підлітки, які не досягли 18 років.

Згідно з даними міністерства юстиції Великої Британії, близько 800 затриманих вже постали перед судом, у тому числі за звинуваченням в участі у заворушеннях, вчиненні актів насильства, грабежі та зберігання краденого. Інші будуть чекати повторного розгляду своїх справ у кримінальному суді присяжних, який уповноважений виносити більш суворі вироки по розглянутих справах.

Нагадаємо, британські погроми спалахнули 6 серпня 2011р. Сигналом до початку заворушень стало вбивство лондонця Марка Даггана місцевим поліцейським. Правоохоронці запевняли, що він першим відкрив вогонь, проте незалежна експертиза показала, що він взагалі не стріляв зі свого пістолета.

Спочатку погроми охопили такі райони Лондона як Тоттенхем, Брікстон і Енфілд. Пізніше, 8-9 серпня, заворушення перекинулися на інші міста країни, в тому числі Ліверпуль, Манчестер і Бірмінгем.

Прем'єр-міністр Сполученого Королівства Девід Кемерон відкинув заяви британських ЗМІ про те, що головною причиною масових виступів у найбільших містах країни стали злидні та заходи жорсткої економії.

Фахівці вважають, що глава британського уряду може схвалити онлайн-петицію жителів Великої Британії, які запропонували позбавляти учасників погромів соціальних допомог. Крім того, Кемерон вважає, що ефективним заходом попередження майбутніх заворушень стане виселення винних з муніципальних квартир.

Зараз ви читаєте новину «У Великій Британії вже арештували понад 1600 учасників заворушень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути