неділя, 05 лютого 2012 14:58

Бійці "Альфа" штурмували бойовиків Умарова в Одесі

Бійці "Альфа" штурмували бойовиків Умарова в Одесі
Адам Осмаєв підозрюється у тероризмі

Бійці спецпідрозділу "Альфа" СБУ провели спецоперацію вчора в Одесі.

Як розповіли очевидці, група контртерору штурмувала приватну квартиру на першому поверсі двоповерхового будинку за адресою Базарна, 86 (кут провулка Онілова, біля скверу).

Штурм почався о 16.30, а завершився близько 18.00. При цьому співробітники СБУ та міліціонери перекрили провулок Онілова і очистили від цивільних сквер.

Два незалежних джерела в правоохоронних органах повідомили, що "альфівці" затримали уродженця Північного Кавказу Адама Осмаева, підозрюваного в підготовці до великого теракту в Одесі. У прес-службах УСБУ та обласної міліції цю інформацію поки не коментують. А начальник облУВС Сергій Резніков, пославшись на зайнятість, попросив передзвонити з цього приводу в понеділок, пише "Думская".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На місці масштабної пожежі в центрі Одеси знайшли елементи вибухівки

Нагадаємо, Осмаєв був одним з трьох постояльців згорілої 5-го січня квартири на Тираспільській. Його земляк Руслан Мадаєв загинув під час вибуху, третій квартирант - громадянин Казахстану, етнічний мордвин Ілля Пьянзін - з опіками потрапив до МКЛ № 10, де його взяли під охорону бійці "Беркута". За даними ЗМІ, він вже щосили дає свідчення.

На місці надзвичайної події експерти знайшли залишки вибухівки та ноутбук, в пам'яті якого була маса екстремістської літератури, карта Одеси, поцяткована позначками, і фотографії місць масового скупчення людей, зокрема Палацу спорту і Театру музичної комедії.

Крім Адама Осмаєва, в розшуку знаходиться і його батько, Асламбек Осмаєв. Чи був він затриманий разом із сином на Базарній, поки невідомо.

Зазначимо, що Адама і Асламбека Осмаевих за підозрою в причетності до організації невдалого теракту 9 травня 2007-го року в Москві розшукує ФСБ. За деякими даними, вони входили в диверсійну групу, підконтрольну польовому командиру Доку Умарову.

Зараз ви читаєте новину «Бійці "Альфа" штурмували бойовиків Умарова в Одесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути