четвер, 19 січня 2012 16:16

Через пожежу у одеській квартирі міліція почала полювання на чеченських терористів

Одеська міліція розшукує двох громадян Чеченської республіки – батька та сина за здійснення особливо тяжких злочинів.

За даними прес-служби, 30 річний уродженець міста Грозне Адам Осмаев може представлятися різними іменами. Разом з ним може знаходитися його батько 50-річний Асланбек Осмаєв. За які саме тяжкі злочини розшукуються батько і син – в міліції відмовляються повідомляти.

Автор: Фото надане МВС України в Одеській області
  Адама Осмаєва розшукує міліція
Адама Осмаєва розшукує міліція

Джерела в правоохоронних органів пов'язують це з пожежею на початку січня, де загинув один чеченець, а інший отримав сильні опіки. Адам Осмаєв – може бути третім терористом, котрий втік з палаючої квартири.

4 січня о пів на першу годину дня загорівся багатоквартирний двоповерховий будинок у центрі Одеси по вулиці Тираспольська 24. Пожежа сталася на орендованій квартирі, котру знімали троє чоловіків. Вселилися за свідченнями очевидців вони 30 грудня. Майже ні з ким не спілкувалися.

"Там щось було, але невідомо що. – підтвердив колишній керівник обласної міліції Михайло Яцков. – зараз триває експертиза. Загиблий був чеченцем. Другий зараз перебуває в лікарні. Третій під час пожежі утік".

Вцілілий мешканець квартири Ілля зараз знаходиться в опіковому центрі Міської лікарні №10. Його охороняють співробітники міліції,бійці "Беркута".

За інформацією координатора Українського державного руху проти нелегальної міграції Ярослава Дунаєва – всі троє орендарів квартири за національністю чеченці.

"Моє джерело в правоохоронних органах повідомило, що в квартирі знайшли ноутбук з фотографіями місць скупчення людей. – каже Дунаєв. – Зокрема Палац Спорту, Торгового центру "Афіна". Також на місці пригоди виявили кілька паспортів з різними прізвищами, та деталі, котрі зазвичай використовують при виготовленні вибухівки".

Дунаєв припускає, що в квартирі №26 могли плавити тротил.

"Для тротилу потрібен детонатор, або ініційований вибух, аби він спрацював, Але в тротилі міг бути тетрил, котрий варто тільки нагріти, як він вибухне". – зазначив Дунаєв.

Зараз ви читаєте новину «Через пожежу у одеській квартирі міліція почала полювання на чеченських терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути