пʼятниця, 25 червня 2021 10:20

Батьки поховали третю дитину: розповіли про спортсменку, яка розбилася в ДТП

Батьки поховали третю дитину: розповіли про спортсменку, яка розбилася в ДТП
Рекордсменка з бігу 21-річн Катерина Долган розбилася за кермом авто. Була третьою і єдиною дитиною в сім'ї. Фото: facebook.com/Катерина Долган

Розповіли про рекордсменку з бігу 21-річну Катерину Долган, яка розбилася за кермом авто дорогою з Києва до Прилук 20 червня.

Вона була третьою та водночас єдиною дитиною в сім'ї. Батьки до цієї трагедії двічі ховали дітей. Спочатку помер маленький син, який прожив лише кілька днів. А у віці приблизно шести років від важкої хвороби померла сестра, пише OBOZREVATEL.

Швидкість авто Долган не перевищувала 50 км/год. Але машина з'їхала з дороги та врізалася в паркан. Припускають, водійка заснула за кермом.

"Перед ультрамарафоном у Києві вона бігла в Сумах. Уже накопичилася втома. Тренери були проти того, щоб вона брала участь у забігу в Києві. Навіть телефонували й просили знятися з дистанції. Але юнацький максималізм, завзятість. Вона вирішила бігти. Але не змогла. Спека, утома, кисневе голодування.Цього ж дня вона сіла за кермо та їхала додому в Прилуки. У якийсь момент чи то заснула за кермом, чи то втратила увагу - й потрапила в аварію", – розповів її перший тренер із Прилук Руслан Салівон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легковики після зіткнення вилетіли в кювет: показали наслідки фатальної поїздки

Зазначається, додому Катерині залишалося їхати приблизно 40 хв. Від удару частина кріплення паркану пробила лобове скло й ударила спортсменку в голову. В авто також був її хлопець, Павло Філонов. Каже, просив перед тим Катерину відпочити трохи. Але вона не захотіла.

"За кермом був я. Але сильно хотілося спати. Я зупинився, хотів, щоб ми відпочили 15-30 хвилин. Але Катя сказала, що спати не хоче, вона розігнала кров. Попри крихкість і ніжність вона була по-доброму впертою. Тому я сів ззаду й задрімав, а Катя сіла за кермо", - розповів хлопець.

Катерину намагалися врятувати медики. Але вона померла в реанімації. 22 червня її поховали в селі Івківці неподалік від рідних Прилук Чернігівської області.

Катерина Долган - кандидатка в майстри спорту з легкої атлетики, призерка численних змагань і чемпіонатів України. Раніше дівчина встановила рекорд, подолавши максимальну відстань на спортивному тренажері. Вона пробігла за 5 год. 51 км без перерви на відпочинок.

Зараз ви читаєте новину «Батьки поховали третю дитину: розповіли про спортсменку, яка розбилася в ДТП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути