Ексклюзиви
вівторок, 24 липня 2007 08:11

Автор "Донецької мафії" каже, що Колесніков йому мстить

Автор "Донецької мафії" каже, що Колесніков йому мстить
Керівник фонду "Антикорупція", один із авторів проекту "Донецька мафія" Борис Пенчук розцінює оголошення його прокуратурою Донецької області в розшук як брутальне посягання на права людини і на законність.

За його словами, такі заяви представників Донецької обласної прокуратури підтверджують місницькі наміри одного з лідерів Партії регіонів Бориса Колеснікова по відношенню до нього, які політик озвучував раніше.

Пенчук нагадав, що розповсюдження книги "Донецька мафія" було заборонене Донецьким судом на вимогу Колеснікова. Пенчук вважає, що книга "Донецька мафія-2" також є сильним подразником для всіх представників донецького клану, зокрема Колеснікова.

"Оголошенням мене в розшук, Колесніков намагається зупинити наш проект", - вважає Пенчук. Він заявив, що донецька прокуратура, суди і міліція повністю підконтрольні Колеснікову та іншим представникам донецького клану.

За словами Пенчука, подібні заяви прокуратури є посяганням на свободу слова і громадянські права учасників проекту. Пенчук заявляє, що він ні від кого не ховається, в даний момент перебуває в Києві і періодично їздить по різних регіонах України з презентаційними турами.

Він також додав, що завтра має намір провести прес-конференцію в Києві, на яку запрошує представників прокуратури, міліції, омбудсмена Ніну Карпачову і на якій має намір розповісти "всю правду про донецький клан".

Пенчук у 2005 році звинувачував Колеснікова в вимаганні акцій торгового центру "Білий лебідь" (Донецьк).

Колесніков був затриманий 6 квітня 2005 року за кримінальною справою, порушеною за фактом вимагання в 2002 році акцій ТЦ "Білий лебідь" у екс-голови правління торгового центру Володимира Пенчука (батька) і екс-директора ТЦ Пенчука (сина).

2 серпня 2005 р. за рішенням Апеляційного суду Києва Колесніков був звільнений, при цьому суд узяв з нього підписку про невиїзд. Пізніше Генеральна прокуратура закрила кримінальну справу, порушену відносно Колеснікова.

19 липня 2007 року прокуратура Донецької області оголосила Пенчука в розшук. Проти нього і його батька порушено кримінальну справу, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Автор "Донецької мафії" каже, що Колесніков йому мстить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути