пʼятниця, 14 травня 2021 18:45

"Аваков - чорт. Але не тільки він" - Антоненко
11

506 днів був за ґратами Андрій Антоненко за обвинуваченням в організації вбивства журналіста Павла Шеремета. 30 квітня суд змінив йому запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт
Фото: Сергій Терещенко/ Новинарня
Андрій Антоненко розмовляє з журналістами у його квартирі на вулиці Старовокзальній у Києві, де відбуває цілодобовий домашній арешт
Андрій Антоненко з електронним засобом контролю - браслетом - показує тату із зіркою Давида

Міністру внутрішніх справ Арсену Авакову було б доцільно припинити переслідування патріотично-волонтерського руху і подати у відставку.

Таку думку музикант, військовослужбовець Сил спеціальних операцій, волонтер медичного шпиталю Андрій "Ріффмастер" Антоненко висловив в інтерв'ю "Новинарні".

"Аваков – чорт, звісно. Зараз йому політично доцільно подати у відставку. Або повністю припинити переслідування патріотично-волонтерського руху. Це як мінімум", - сказав Антоненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков не змінив своєї позиції щодо справи Шеремета

На запитання журналістки, кого вважає ще відповідальними за 1,5-річне перебування в СІЗО, відповів:

"Їх багато. Можна починати від генерала поліції Євгена Коваля, продовжувати слідчими Нацполіції Василем Бирком й Олексієм Катинським, молодшим складом, експертами КНДІСЕ (Київського науково-дослідного інституту судових експертиз. - Gazeta.ua) Юрієм Ірхіним та Олександром Рувіним. Треба додати колишнього генпрокурора Руслана Рябошапку та всіх товаришів з брифінгу (на заході для преси, де оголосили імена підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета, був Володимир Зеленський. Незадовго до того новообраний президент заявив, що керівництво МВС замінять, якщо зрушень у справі не буде. - Gazeta.ua), а також тих правоохоронців, які підписували процесуальні документи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антоненко - Зеленському: Дякую, що створили безвихідну ситуацію. Ви - не чоловік

Слідчі не спонукали зізнатися у злочині і навіть не запитували, хто замовник, каже Антоненко: "Вони від початку знали, що ми не маємо жодного відношення до вбивства. Проте публічних людей напакували виключно для того, аби зафігачити розголос і дискредитувати військо-волонтерський рух".

"Не парся, все буде добре, на концерті побачимось", - цитує Антоненко слідчого, підполковника Олексія Катинського. - Він і в мене обшук проводив, і в Леоніда Маслова (ветеран АТО, свідок захисту, власник адвокатського бюро "Сенс Консалтинг", чиї юристи захищають Антоненка, – ред.). "Етот Маслов, скотіна", – любив казати і нецензурно лаятись. Якось Катинський приїхав до мене, був ще з перегарчиком і говорив: "Я ж нормально к вам отношусь, я ж нічего, а Маслов мнє…" Через день вмикаю телевізор і бачу, що в Льоні – обшуки. Що це, як не помста? Цей Катинський також був у групі слідчих по Віті Заверусі. Це звідти прилетів мотив щодо "величі арійської раси". Пригадую, був адвокат Віталій Галенченко поруч зі мною в ізоляторі, у куточку стояв Катинський і казав: "Андрюха, а шо ти напрягаєшся? Це вам вообщє з другої справи прилєпілі" І сміється. Уявляєте, йому смішно! Тобто людина сама зізналась у фальсифікації провадження".

Учасника російсько-української війни, музиканта 49‑річного Андрія Антоненка випустили зі слідчого ізолятора під цілодобовий домашній арешт 30 квітня. Рішення прийняв Шевченківський районний суд Києва. За ґратами Антоненко провів понад 500 днів.

Його арештували 12 грудня позаторік разом із дитячим кардіохірургом Юлією Кузьменко, 41 рік, і військовим медиком 27‑річною Яною Дугарь. Усім висунули підозру у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета. Його підірвали 20 липня 2016‑го в автомобілі в Києві. Мовляв, убили з особистих мотивів. Серед доказів у слідства є відеозапис, на якому невідомі ходять біля машини журналіста вночі перед його загибеллю. Однак прокурори не довели, що це і є підозрювані. Ті свою вину заперечують.

Яну Дугарь відпустили під заставу у травні торік. У серпні 2020 року із СІЗО вийшла під домашній арешт Юлія Кузьменко. Слідство у справі триває.

Зараз ви читаєте новину «"Аваков - чорт. Але не тільки він" - Антоненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути