вівторок, 25 вересня 2012 12:19

Японці з водометами атакували тайванських рибалок, які плавали біля спірних островів

Японська берегова охорона застосувала водомети для того, щоб відігнати тайваньські риболовецькі судна від островів Сенкаку, повідомляє Reuters. Один з тайваньських патрульних кораблів, супроводжуючий рибалок, також використовував водомет проти японського катера.

За словами офіційних представників берегової охорони Японії, всі тайваньські судна, що підійшли до Сенкаку у вівторок, 25 вересня, вдалося видворити за межі територіальних вод.

Автор: Фото: Reuters
  Тайванські кораблі також використали водомети
Тайванські кораблі також використали водомети

Генеральний секретар кабінету міністрів Японії Осаму Фудзімура, коментуючи інцидент, висловив надію на те, що суперечка через острови буде вирішена "в контексті добросусідських відносин" двох країн.

Тайвань раніше заявив про претензії на Сенкаку, які Японія вважає своєю територією, і відправив до островів близько 40 риболовецьких човнів в супроводі восьми кораблів берегової охорони.

Автор: Фото: Reuters
  Тайвань - третя країна, що претендує на безлюдні острови Сенкаку
Тайвань - третя країна, що претендує на безлюдні острови Сенкаку

Тайвань - третя країна, що претендує на безлюдні острови Сенкаку (китайська назва Дяоюйтай) в Східно-Китайському морі. Раніше ці острови стали причиною територіальної суперечки між Японією і КНР. Після того, як Японія у вересні 2012 року націоналізувала три з п'яти спірних островів, в Китаї почалися масові антияпонські виступи. Через акції протесту і погромів низка японських компаній була змушена тимчасово згорнути свою роботу в Китаї.

Китайські рибальські судна, а також патрульні кораблі, 24-25 вересня були помічені японською береговою охороною недалеко від Сенкаку, однак за межами територіальних вод спірних островів.

Зараз ви читаєте новину «Японці з водометами атакували тайванських рибалок, які плавали біля спірних островів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути