четвер, 19 квітня 2012 11:11

Американські солдати фотографуються з фрагментами тіл смертників

Американські солдати фотографуються з фрагментами тіл смертників
Вчинок солдат вже засудив президент Барак Обама. Фото: newsru.com

У США розгорається новий скандал, пов'язаний з неналежною поведінкою американських військовослужбовців в Афганістані. Видання The Los Angeles Times опублікувало фотографії, що відобразили солдатів з частинами тіл бойовиків-смертників.

За свідченням газети, один з американських десантників з 82-ї повітряно-десантної дивізії передав 18 знімків у редакцію. Ряд товаришів по службі з його взводу відправили два роки тому разом з афганськими поліцейськими для прояснення особистостей бойовиків, що підірвали себе.

Вчинок солдат вже засудив президент Барак Обама. Як повідомив прес-секретар Білого дому Джей Карні, американський лідер був проінформований про публікацію цих фотографій в газеті Los Angeles Times.

"Президент, безумовно, розділяє думку міністра оборони (США Леона Панетти) про те, що тут потрібно розслідування, що воно буде проведено, і що винні будуть притягнуті до відповідальності", - зазначив Карні.

При цьому він слідом за Панеттою та іншими представниками Пентагону називає поведінку військовослужбовців, зображених на знімках, такою, що "заслуговує засудження" і запевнив, що вона не відображає цінності американських збройних сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські солдати в Афганістані розважались фотографуванням з убитими ними людьми

Однак Білий дім також "надзвичайно розчарований" рішенням Los Angeles Times опублікувати ці фотографії, які були зроблені два роки тому, додав Карн.

Пентагон раніше назвав "нелюдською" поведінку своїх солдатів в Афганістані, які позують на фотографіях з частинами тіл бойовиків-смертників.

Видання опублікувало дані знімки, незважаючи на прохання не робити цього з боку військового відомства США.

Як зазначив прес-секретар Пентагону Джордж Літтл, "міністр оборони Леон Панетта рішуче засуджує поведінку військовослужбовців, зображених на цих знімках, які були зроблені два роки тому".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський солдат отримав 24 роки за вбивства мирних афганців

"Ці фотографії абсолютно не відображають цінності або професіоналізм переважної більшості американських військовослужбовців, які служать в Афганістані", - стверджував Літтл.

Відповідно до викладеної ним інформації, "проводиться розслідування, яке може привести до дисциплінарних стягнень". "Всі ті, хто буде визнаний відповідальним за таке нелюдське ставлення, понесуть покарання відповідно до нашої військової юридичної системи", - підкреслив Літтл.

"Міністр також розчарований тим, що, незважаючи на наше прохання не публікувати ці знімки, Los Angeles Times все ж зробила це", - сказав представник Пентагону. З його точки зору, "небезпека полягає в тому, що дані фотографії можуть бути використані противником для підбурювання до насильства щодо американських солдатів і афганських сил безпеки".

Цього року відбулося вже кілька скандалів, пов'язаних з поведінкою американських військовослужбовців в Афганістані. У січні в інтернеті було оприлюднено відео, на якому морські піхотинці мочаться на тіла вбитих талібів. У лютому на авіабазі Баграм були віддані вогню близько 60-70 книг релігійного змісту, у тому числі кілька екземплярів Корану.

А пізніше у двох селах в повіті Панджваї у південній афганській провінції Кандагар 11 березня були розстріляні не менше 16 мирних жителів, в тому числі 9 дітей.

Зараз ви читаєте новину «Американські солдати фотографуються з фрагментами тіл смертників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути