пʼятниця, 02 червня 2023 13:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Агент білоруського КДБ шпигував за північним кордоном України

Агент білоруського КДБ шпигував за північним кордоном України
СБУ затримала агента білоруського КДБ, який шпигував за північним кордоном. Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України викрила ще одного ворожого агента на півночі України.

Інформатором ворога виявився громадянин Білорусі, який має посвідку на постійне проживання в нашій державі і тривалий час мешкає на Рівненщині, повідомила 2 червня пресслужба СБУ.

"Затримали агента білоруського КДБ, який шпигував за північним кордоном. На початку повномасштабного вторгнення РФ він був завербований співробітником білоруського відомства та здійснював розвідувально-підривну діяльність проти України. Ворожого поплічника затримали за місцем його проживання під час чергової спроби передачі розвідданих до Білорусі", ‒ ідеться у повідомленні.

Завданням агента був збір даних про оборону північних кордонів нашої держави та маршрути переміщення військової техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арештували приховані активи дружини Медведчука на сотні мільйонів

"У поле зору білоруського КДБ він потрапив як колишній командир підрозділу десантно-штурмових військ Радянського Союзу. Тоді він брав активну участь у бойових діях в Афганістані. Для виконання розвідзавдань на Рівненщині чоловік обходив прикордонну територію і спостерігав за переміщенням Сил оборони", ‒ звітує СБУ.

Затриманому повідомили про підозру. Наразі він перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Служба безпеки зібрала докази на ворожу пособницю, яка налагодила канал фінансування бойовиків так званої ДНР. Одеситка, яка організувала збір грошей для російських окупантів отримала понад 11 років тюрми. Торік у грудні контррозвідники затримали зрадницю під час контрдиверсійних заходів на Одещині.

Зараз ви читаєте новину «Агент білоруського КДБ шпигував за північним кордоном України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути