понеділок, 29 травня 2023 13:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Одеситка збирала гроші для окупантів. Як її покарали

Одеситка збирала гроші для окупантів. Як її покарали
11 років тюрми отримала одеситка, яка організувала збір грошей для окупантів. Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки зібрала докази на ворожу пособницю, яка налагодила канал фінансування бойовиків так званої ДНР. Одеситка, яка організувала збір грошей для російських окупантів отримала понад 11 років тюрми.

Торік у грудні контррозвідники затримали зрадницю під час контрдиверсійних заходів на Одещині, повідомила 29 травня пресслужба СБУ.

"Зловмисницею є місцева жителька. Двоє її родичів у 2016 році вступили до лав терористичного угруповання "ДНР Спарта" і воювали проти сил АТО/ООС на сході України. На початку повномасштабного вторгнення обидва бойовики увійшли до складу регулярних підрозділів Південного військового округу збройних сил РФ і брали участь у захопленні Маріуполя і частини Херсонщини", ‒ ідеться у повідомленні.

Дізнавшись про низький рівень матеріально-технічного забезпечення родичів-окупантів, жінка добровільно організувала для них збір коштів. Для цього в групах у месенджерах та заборонених соцмережах "Вконтакте" і "Одноклассники" розміщувала повідомлення із закликами про грошову допомогу загарбникам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексдепутат-комуніст наводив російські ракети на Україну

Додатково вона прикріплювала фото із реквізитами російської банківської картки, яка належала співмешканці воюючого родича.

На основі зібраних доказів суд визнав зловмисницю винною в пособництві державі-агресорці і призначив їй 11 років та 4 місяці ув'язнення з конфіскацією майна.

Служба безпеки України затримала у Києві та Одесі двох колаборанток, які ховалися від правосуддя. Наразі обом фігуранткам повідомили про підозру. Одній із них суд уже обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Зараз ви читаєте новину «Одеситка збирала гроші для окупантів. Як її покарали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути