середа, 26 квітня 2023 10:34

Спецтема: Війна Росії проти України

СБУ спіймала одразу двох колаборанток, які ховалися від правосуддя

СБУ спіймала одразу двох колаборанток, які ховалися від правосуддя
СБУ затримала у Києві та Одесі двох колаборанток, які ховалися від правосуддя. Фото: СБУ

Служба безпеки України затримала у Києві та Одесі двох колаборанток, які ховалися від правосуддя.

Наразі обом фігуранткам повідомили про підозру, заявили 26 квітня у пресцентрі СБУ. Одній із них суд уже обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

"Дві прихильниці рашизму пішли на добровільну співпрацю з ворогом після тимчасового захоплення півдня України. Серед затриманих – колишня очільниця одного з "відділів" створеного агресором "басейнового управління водних ресурсів Херсонської області". На цій "посаді" вона брала участь у налагодженні водопостачання для потреб окупаційних угруповань РФ, які були дислоковані на тимчасово захопленій території регіону", – ідеться в повідомленні.

Для цього вона сформувала штат "відділу" і закликала місцевих жителів приєднуватися до лав псевдоустанови. Перед звільненням обласного центру колаборантка втекла до Києва, де планувала "загубитися" серед мешканців столиці і таким чином уникнути правосуддя. Однак співробітники СБУ встановили її місцезнаходження і затримали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Спакували" зрадника, який наводив артудари РФ по ЗСУ в Бахмуті

Ще однією поплічницею агресора виявилася мешканка Херсона, яка під час окупації міста влаштувалася до створеного загарбниками "обласного пенсійного фонду". Там зловмисниця була задіяна у виконанні вказівок Москви щодо запровадження "рубльової зони" в регіоні.

"Фігурантка змушувала людей похилого віку отримувати пенсії у російській валюті. Після звільнення міста зловмисниця втекла до Одеси, де її затримали контррозвідники СБУ. Під час обшуків за місцем її тимчасового проживання виявлено готівку в російських рублях, яку окупанти нарахували їй як "зарплату", – звітує відомство.

Служба безпеки України затримала двох зрадників з Державної служби з надзвичайних ситуацій, які допомагали ворогу під час окупації Київщини. На початку російського вторгнення у лютому-березні 2022 року вони підпалили пожежно-рятувальну частину.

Зловмисниками виявилися двоє посадовців 41-ї державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС у Київській області. Під час окупації Вишгородського району вони підтримали російських загарбників і запропонували їм свою допомогу. На виконання ворожої вказівки торік 22 березня зрадники підпалили приміщення пожежної частини в селищі Іванків.

Зараз ви читаєте новину «СБУ спіймала одразу двох колаборанток, які ховалися від правосуддя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути