вівторок, 29 січня 2013 17:10

Адвокат Гонгадзе подасть апеляцію, аби вбивство журналіста визнали замовним

Адвокат Гонгадзе подасть апеляцію, аби вбивство журналіста визнали замовним
Фото: nbnews.com.ua

Адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко планує подавати апеляцію на рішення Печерського райсуду. Вона задоволена, що Олексія Пукача засудили на довічне ув'язнення, але вона вважає, що вбивство потрібно визнати замовним і судити замовників, а не лише виконавця.

"Суд прийняв цілком адекватне рішення, щодо міри покарання, але твердження, що вбивство скоєне із власних корисних мотивів — абсурдне. Я ще пораджуся з пані Лесею (мати вбитого журналіста Георгія Гонгадзе ред.) і будемо готувати апеляційну скаргу. Якщо не вдасться добитись правди тут, будемо звертатись до європейських судів. Не можна ж вважати, що мотивом для вбивства стало бажання Пукача піднятись по кар'єрній драбині. Гонгадзе не був причетний до роботи в МВС, які тут можуть бути інтереси?", - прокоментувала Валентина Теличенко.

Адвокат також не задоволена, що на суд не викликали колишнього президента Леоніда Кучму та екс-голову Верховної Ради Володимира Литвина.

"Пукач неодноразово згадував їхні іменна перед судом і під час самого слухання. Я подавала клопотання, аби їх викликали до суду дати показання, але моє прохання відхилили", - поскаржилась жінка.

Нагадаємо, сьогодні Печерський райсуд Києва виніс вирок Олексію Пукачу. Його визнали винним у вбивстві журналіста Гергія Гонгадзе та засудили на довічно.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Гонгадзе подасть апеляцію, аби вбивство журналіста визнали замовним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути