вівторок, 15 серпня 2017 20:42

"Абсолютно нормальна і орієнтована в просторі", - лікарі про жінку з полону трудового рабства

"Абсолютно нормальна і орієнтована в просторі", - лікарі про жінку з полону трудового рабства
Олена Ширякіна була у вкрай виснаженому стані, коли її привезли до лікарні / фото: Ельдар Сарахман

Лікарі, які приймали знайдену на чужій дачі 52-річну Олену Ширякіну, кажуть, що вона прибула до них у виснаженому стані.

Але була при ясному розумі та чемно відповідала на запитання, розповідає Gazeta.ua Наталя Марищенко, заступник головного лікаря Згурівської ЦРЛ.

"Вона від них стала фактично як зомбі. Коли ці громадяни прийшли у лікарню і спробували зайти до неї в палату, ми не пустили. Бо було видно, що вона панічно їх боялась. При огляді свіжих тілесних ушкоджень не було. Вразило те, що вона абсолютно нормальна і орієнтована в просторі. Відповідала на запитання. Фактично за 4 дні в лікарні вона поправилась і ожила. Почала розповідати свою історію", - каже лікарка.

7 серпня жінку з дачі киян забрала голова сільради Черевків Наталія Леміш. Її відвезли до районної лікарні Згурівки, де 4 дні лікарі рятували жінку від зневоднення та виснаження. Тоді ж вона розповіла, як потрапила до них. 11 серпня по жінку приїхав брат Олег Оболенцев, забрав її до себе. Весь цей час чоловік вважав, що Олена працює в Іспанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На ній навіть трусів не було, а дві перев'язки з тканини" - як сусідка врятувала жінку з 16-річного рабства

Про звільнення, пережите за роки неволі, розлуку з рідними Олена Ширякіна розповіла в інтерв'ю Gazeta.ua. Продовження історії читайте в наступному номері "Газети по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «"Абсолютно нормальна і орієнтована в просторі", - лікарі про жінку з полону трудового рабства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути