пʼятниця, 19 жовтня 2018 09:35

"15 людей стояли і вимагали збирати речі" - невідомі захопили квартиру вдови Вороненкова

"15 людей стояли і вимагали збирати речі" - невідомі захопили квартиру вдови Вороненкова
Максакова завила про захоплення квартири у Києві Фото: УНИАН

Вдова екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, оперна співачка Марія Максакова заявила про захоплення невідомими квартири в Києві, в якій вона живе разом із сином.

Розповіла, що у заблокованій квартирі перебувають її син і няня, на місце викликали поліцію. Сама співачка зараз не в Києві, але через ситуацію з квартирою терміново вилітає до столиці, повідомляє "Гордон".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві пролунав вибух

"Мені подзвонила няня та повідомила, що в квартирі, де я живу, ламають двері. 15 людей стояли у коридорі та вимагали збирати речі", – каже Марія Максакова.

За її словами, до захоплення квартири може бути причетний колишній начальник відділу Слідчого комітету Одінцовського району Московської області Денис Панаїтов. Вдова Вороненкова звинувачує його в крадіжці її квартири в Москві. Крім того, саме Панаїтова співачка вважала підозрюваним у вбивстві її чоловіка.

"Панаїтов втерся у довіру до Дениса. Наполягав на його переїзді до України, казав, що йому там буде безпечніше. Потім він дав нам ключі від своєї київської квартири і сказав: живіть. При цьому брав непосильно велику оренду – щомісяця 8 тис.доларів. В якийсь момент було прийнято рішення, що я перепишу на Панаїтова свою квартиру у Москві, а той у відповідь – на мене свою квартиру в Києві. Хоча квартира в Москві в два рази дорожче київської, ми погодилися на такий нерівноцінний обмін", – розповіла Максакова.

22 березня 2017 року до Панаїтова перейшло право власності на московську квартиру Максакової, а наступного дня її чоловіка застрелили.

"Панаїтов свою частину договору так і не виконав. Я півтора місяця наполягала на тому, що саме у нього був мотив для вбивства", – розповіла Максакова.

Співачка каже, що київська квартира заарештована за рішенням суду і будь-які маніпуляції з нею незаконні. В Україні проти Панаїтова відкрили кримінальне провадження за статтею за шахрайство. Але колишній російський чиновник не з'являється на допити і ховається від українських правоохоронців на території РФ.

За фактом захоплення житла Максакової розпочато кримінальне провадження, 9 осіб, які брали участь у протиправних діях, доставили до відділку поліції, повідомляє прес-служба прокуратури столиці.

23 березня 2017-го на перехресті бульвару Тараса Шевченка та вулиці Пушкінської у Києві сталася стрілянина. Внаслідок неї був убитий колишній депутат Держдуми Денис Вороненков. Також зловмисник поранив охоронця екс-політика, однак той встиг вистрілити у відповідь і поранив вбивцю – 28-річного уродженця Севастополя, який мешкав у Дніпрі, Павла Паршова. Він помер у лікарні від поранень, завданих охоронцем Вороненкова.

Зараз ви читаєте новину «"15 людей стояли і вимагали збирати речі" - невідомі захопили квартиру вдови Вороненкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути