вівторок, 11 травня 2021 12:58

$250 за дозу: викрили шахраїв, які торгували підробкою вакцини Pfizer
5

Служба безпеки України викрила міжнародний канал поставок фальшивої Сovid-вакцини Pfizer. Вартість однієї дози підробки становила $250.

Зловмисники широко рекламували свої послуги й стверджували, що можуть поставити вакцину від американських компаній Pfizer і BioNTech, повідомляє пресслужба СБУ. Насправді ж вони не мали жодного стосунку до оригінальної продукції. Правоохоронці задокументували факт отримання зловмисниками передплат на тисячі доларів.

В угруповання входили громадяни України, РФ, Нігерії та Сьєрра-Леоне. Шахраї вирішили скористатися тим, що Pfizer офіційно почали поставляти в Україну. Злочинці розмістили в інтернеті рекламу від нібито українських підприємств, що мають змогу поставляти препарати Pfizer. Рекламну кампанію направили на РФ та Індію. Аби переконати клієнтів у наявності вакцини, ділки надавали підроблені гарантійні листи від українських банків. Серед іншого, в них були зазначені розрахункові рахунки для переведення коштів, які відкриті на громадян України.

Фото: ssu.gov.ua

У відомстві наголосили, що поставки вакцини проти Сovid-19 здійснюються виключно за контрактами, укладеними між компаніями групи Pfizer і державою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Covid-вакциною Pfizer щеплюватимуть дітей та підлітків

Американська компанія Pfizer виявила в Польщі й Мексиці підроблені Covid-вакцини. У Мексиці підроблену вакцину отримали майже 80 осіб. Доза препарату, яку видавали за вакцину Pfizer/BioNTech, коштувала приблизно $1 тис.

Цьогоріч Україні вдалося вдвічі збільшити поставки вакцини Pfizer. Загалом маємо отримати 42 млн доз препарату 2021 року: 8 млн доз від ініціативи COVAX і 32 млн доз за прямими контрактами з виробниками.

Зараз ви читаєте новину «$250 за дозу: викрили шахраїв, які торгували підробкою вакцини Pfizer». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути