Ексклюзиви
четвер, 22 жовтня 2020 18:20

Померла зв'язкова ОУН-УПА Марія Кияк

Померла зв'язкова ОУН-УПА Марія Кияк
Померла викладачка підпільної Духовної Семінарії УГКЦ Марія Кияк. В час Другої світової війни жінка була зв'язковою при Центральному проводі ОУН-УПА у Львові Фото: report.if.ua

Сьогодні, 22 жовтня, померла викладачка підпільної Духовної Семінарії УГКЦ Марія Кияк. В час Другої світової війни жінка була зв'язковою при Центральному проводі ОУН-УПА у Львові. Про це в соцмережі повідомив мер Івано-Франківська Руслан Марцінків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Померла співзасновниця Гельсінської спілки

"Завжди сумно, коли у вічність відходять такі люди. Сьогодні ми втратили живу легенду - зв'язкову ОУН-УПА і викладачку підпільної Духовної Семінарії УГКЦ. Тепер ім'я Марії Кияк стане історією. Співчуваю рідним та близьким. Вічна пам'ять", - написав міський голова.

Панахида за покійною відбудеться сьогодні о 19:00 в Будинку смутку, що на вулиці Ребета.

У віці 84 року помер український філолог Олександр Пономарів. У червні колеги Олександра Пономаріва розповідали, що він перебуває у тяжкому стані в лікарні, й організували збір коштів на лікування професора. 17 жовтня йому мало виповнитися 85 років. Олександр Пономарів був доктором філологічних наук, професором кафедри мови та стилістики Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Він також був заступником голови Всеукраїнського товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка.

Зараз ви читаєте новину «Померла зв'язкова ОУН-УПА Марія Кияк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути