Ексклюзиви
четвер, 15 червня 2017 05:04

Мати Жанни Фріске написала покійній слізного листа
26

Жанна Фріске
Фото: Соцмережі
Жанна Фріске і Дмитро Шепелєв
Жанна Фріске і Дмитро Шепелєв
Жанна Фріске
Жанна Фріске

"Донечко. Минуло вже цілих два роки, але в домі все нагадує про тебе. Пишу ці слова, а у мене сльози на очах. У твоїй кімнаті теж все як раніше. Здається, що ти ось-ось ввійдеш, моя дівчинка. На тумбочці поруч із портретом горить свічка, запалюю її кожен день і молюся. А раніше ми читали молитви всі разом, вникаючи у зміст кожного слова", - пише Ольга Фріске в інтернет-листі до свої покійної доньки Жанни. 15 червня 2015 року після тривалої боротьби з гліобластомою (злоякісна пухлина головного мозку - Gazeta.ua) Жанна Фріске померла. Співачці було 40 років.

Автор: Соцмережі
  Жанна Фріске з матір'ю Ольгою
Жанна Фріске з матір'ю Ольгою

"Бачила, скільки янголят на могилку тобі принесли шанувальники? І квіти стоять постійно, оберемками, свіжі-свіжі. Ми постаралися все організувати, аби фанатам було зручно. Поставили лавку. Сама я нечасто буваю на кладовищі. Пам'ятаю, ти цього не любиш, адже не раз повторювала: "Мамо, відвідувати треба живих людей, а не мертвих". Та й я зовсім не відчуваю тебе там. Для мене ти жива, моя гарна, усміхнена дівчинка.

Автор: Соцмережі
  Могила Жанни Фріске
Могила Жанни Фріске

Як би зараз у нагоді стала твоя порада, наша мудра і добра донечко. Щоб сказала, як потрібно вчинити, адже так хочеться частіше бачити Платона. Ми зовсім заплуталися і втомилися від болю, самотності, туги і нескінченної боротьби. Допоможи розібратися в цій каші. А проблеми ростуть як сніжний ком. Немає кінця і краю жахові. Пробач нас. Ми не хотіли, щоб так вийшло. Рідна, мені соромно і прикро, що твоє ім'я змішують із брудом. Знаю, ти все це бачиш і переживаєш разом із нами. Люблю. Мама", - завершила Ольга Володимирівна.

Автор: Соцмережі
  Ольга Фріске та онук Платон
Ольга Фріске та онук Платон

Батьки Жанни Фріске зобов'язані повернути "Русфонду" майже 22 млн рублів ($ 390 тис. - Gazeta.ua), які організація зібрала на лікування співачки.

Представники "Русфонду" повідомили, що отримали звіт про витрати лише 4,12 млн рублів із 25 млн зібраних. Куди поділася решта суми, невідомо. Укладений із Фріске договір передбачав повернення невитрачених грошей.

"Я радий, що в справі "Русфонду" були розставлені крапки над "i". На жаль, суд прийняв рішення стягнути 21 млн руб. із спадкоємців: батьків Жанни і нашого сина Платона. З іншого боку, добре, що більше ні в кого немає сумнівів у тому, хто зняв благодійні кошти", - написав вдівець співачки Дмитро Шепелєв у своєму Instagram.

Автор: Соцмережі
  Жанна Фріске і Дмитро Шепелєв
Жанна Фріске і Дмитро Шепелєв

"У суді були представлені докази, що зібрані благодійні кошти за кілька тижнів до смерті Жанни були зняті з рахунку її матір'ю Ольгою Фріске. Очевидно, що за кілька днів неможливо витратити ці гроші на лікування вже безнадійно хворої, помираючої людини. Як вони були витрачені, мені невідомо. Парадоксально, що суд ніяк не кваліфікував ці дії, не знаю, як назвати це інакше, аніж злодійством", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рідні Жанни Фріске півроку ділили спадщину

Про хворобу співачка дізналася під час вагітності. Лікарі радили зробити аборт, але вона відмовилася.

Автор: Соцмережі
  Жанна Фріске дізналася про хворобу під час вагітності
Жанна Фріске дізналася про хворобу під час вагітності

"Платон народився здоровим, і після пологів стан Жанни погіршився. Постійно скаржилася на головний біль. Більше не могла виходити на сцену і дуже погано спала. Лікували її у найкращих медиків США, Німеччини та Китаю", - розповів батько Жанни Володимир Фріске.

Автор: Соцмережі
  Жанна Фріске і син Платон. Фотоколаж
Жанна Фріске і син Платон. Фотоколаж

В останні місяці співачка повернулася до Росії і жила в заміському будинку.

"Усе завдяки Платону. Жанна все розуміла і жила лише заради сина. Коли поставили діагноз, нам повідомили, що жити їй залишилося місяць, від сили два. Але ми не опустили руки. Незважаючи на заборони, приносили їй тримісячного Платошку в лікарню. Я стояла "на шухері", а мама в цей час возила колиску по коридору. У Жанки були дуже слабкі ручки, але вона обожнювала тримати Платона. Ми саджали її в крісло, і вона годувала сина з пляшечки. Коли під час лікування в Німеччині сестра сильно погладшала, це був величезний стрес. Я ховала дзеркала і пояснювала: "Малюк, ти схуднеш. Це все через ліки". Але ніхто не говорив, що вона негарна. Ми не вважали її хворою. Ми ніколи не жаліли Жанну, і вона про це просила. Говорила: "Так, я хвора, але не інвалід. Для мене це як застуда. Впораємося". Але у нас не вийшло", - поділилася сестра співачки Наталія Фріске виданню starhit.

Автор: Соцмережі
  Жанна Фріске і сестра Наталія
Жанна Фріске і сестра Наталія

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік Жанни Фріске поділився, що розповідає синові про матір

Жанна Фріске періодично впадала в кому. Коли приходила до тями, співачці вмикали її пісні. Рідним здавалося, що вона посміхається. Потім Жанна перестала впізнавати близьких. Останні два дні була без свідомості. За кілька тижнів до смерті говорила, що мріє поїхати в Пхукет - провінцію Таїланду. Хотіла скупатися в океані і забути про хворобу.

Автор: Соцмережі
  Перед смертю Жанна Фріске мріяла поїхати до Таїланду
Перед смертю Жанна Фріске мріяла поїхати до Таїланду

Автор: Соцмережі
  Жанна Фріске
Жанна Фріске

Жанна Фріске народилася в Москві. Навчалася на факультеті журналістики Московського держуніверситету. Виш не закінчила. У 1996 році почала співати в групі "Блестящие". За шість років пішла з колективу, вирішила почати сольну кар'єру. У 2004-му знялася у фільмі "Нічний дозор". Виконувала ролі ще в дев'яти стрічках.

Автор: Соцмережі
  Кадр із фільму "О чем говорят мужчины"
Кадр із фільму "О чем говорят мужчины"

Три роки жила в цивільному шлюбі з шоуменом Дмитром Шепелєвим. Усі секрети про свій роман, які зоряна пара зберігала впродовж півтора років, розкрилися в лютому 2013 року, коли вагітна Жанна Фріске знялася у фотосесії для російського видання. Тоді вона розповіла, що вони не планують весілля: "Ми з Дімою по-іншому дивимося на це. Для того, щоб бути разом, нам не потрібні рацси, штампи і вся інша атрибутика. Ми щасливі, і це найголовніше".

Дмитро Шепелєв присвятив співачці книгу "Жанна. Любов і хвороба в історії життя Жанни Фріске". У ній чоловік описав непросте лікування співачки в США і свої спогади про кохану.

Автор: Соцмережі
  Дмитро Шепелєв присвятив книгу співачці
Дмитро Шепелєв присвятив книгу співачці
Зараз ви читаєте новину «Мати Жанни Фріске написала покійній слізного листа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути