середа, 18 жовтня 2017 06:50

Школярі-угорці провалили іспит з української мови

— Наше завдання — дати рівний доступ до оволодіння українською мовою усім громадянам України, незалежно від їхньої національної належності чи території проживання, — каже народний депутат України 42-річний Володимир Ар'єв на дебатах про мовну статтю в українському законі про освіту в Страсбурзі 12 жовтня.

— Отримати роботу, вищу освіту, мати можливість бути мобільним у межах України — все це можливо, якщо людина якісно оволодіє державною мовою,

60% випускників шкіл із сімей угорців із Закарпаття не склали іспит з української мови. Вони не вступили у вузи, хоча мають хороші знання з інших предметів.

— Угорська сторона говорить, що ми закриємо школи нацменшин, звільнимо вчителів. Цього не буде, — додає 52-річна Лілія Гриневич, міністр освіти й науки України. — Для підвищення якості навчання та плавного переходу на вивчення предметів українською впровадимо нові педагогічні методи й інструменти. Почнемо двомовне навчання — коли термінологію на уроці дають одразу двома мовами. Також важливим є підвищення кваліфікації вчителів зі шкіл нацменшин.

Зараз ви читаєте новину «Школярі-угорці провалили іспит з української мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути