неділя, 22 липня 2007 17:01

Здати корову на м"ясо можна тільки з довідкою

Іван Кухта, 47 років, із села Вереміївка Чорнобаївського району Черкаської області хотів здати на м"ясокомбінат корову. Гроші мали піти на вступ сина до інституту.

Чоловік приїхав до Чорнобаївської районної ветлікарні отримати довідку, що його корова здорова. Але довідки не дали, бо не знайшли його у списках власників тварин, яким цього року зробили щеплення проти сибірської виразки. Іван Кухта зізнався: жодних щеплень своїй корові не робив.

— Профілактичні щеплення проти сибірки робимо щороку. Їздимо по селах району десь із середини квітня і до середини червня. Одна доза вакцини коштує 6 гривень, — розповідає завідувач Вереміївської ветеринарної дільниці Євген Таванець, 24 роки.

Якщо селяни продають молоко, їхніх корів перевіряють на туберкульоз і відбирають для проби кров на лейкоз. Такі процедури коштують 12 грн. Здоровій тварині роблять помітку в її паспорті і продовжують на рік ветеринарну картку. Потім складають списки, за якими видають довідки. Без такої довідки продавати корову не можна.

Іванові Кухті доведеться привити корову проти сибірської виразки. Але здати тварину на м"ясокомбінат він зможе тільки через два тижні.

Зараз ви читаєте новину «Здати корову на м"ясо можна тільки з довідкою ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути