четвер, 01 жовтня 2009 18:17

Заробітчанин Андрій Виговський переказує по тисячі гривень на пенсію

Андрій Виговський, 38 років, працює в Італії. З Вінниці виїхав на заробітки 2002-го.

— Свою старість треба забезпечити, — міркує. — Замолоду я таким не переймався. А рік тому приболів. Поїхав в Україну лічитися, бо за кордоном дорого.

Із Пенсійним фондом Виговський уклав договір: він зобов"язується вносити щомісяця по 1 тис. грн на особовий рахунок. Тоді йому зараховуватимуть трудовий стаж. А з настанням пенсійного віку виплачуватимуть допомогу.

— В Італії працюю помічником стоматолога. Заробляю до 1000 євро. Третина йде на житло, 200 євро — на харчі. Залишається 400–500 євро. Підрахував, що треба в Україні задекларувати дохід понад 3 тисячі гривень і платити в Пенсійний фонд по 1000 на місяць. Тоді моя пенсія буде більш як 2 тисячі гривень.

У Пенсійному фонді Андрію Виговському видали картку застрахованої особи. За нею він може перевіряти свій рахунок. Гроші переказує з Італії через банк двічі на рік. Щоразу платить за послугу 5–10 євро.

Вигідніше мати депозит у банку, радить керівник місцевої філії "ОТП банку" Богдан Ропотілов, 36 років. На вклад нараховують відсотки. Надійніше тримати заощадження у валюті, під 14–15% річних.

Проте й за гірших умов за 22 роки, до настання пенсійного віку,  Виговський накопичить на депозиті близько 950 тис. грн. На пенсії він зможе витрачати по 3,1 тис. грн на місяць. На залишок вкладу дохід "капатиме" й далі. Заощаджень вистачить не менш як на 30 років.

Зараз ви читаєте новину «Заробітчанин Андрій Виговський переказує по тисячі гривень на пенсію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути