неділя, 26 серпня 2007 14:55

Замовили сценарій інтимної вечірки

Вінничанка Наталя Андрійчук, 36 років, пише сценарії для весіль, днів народження і випускних вечорів.

— Першу святкову програму написала для своєї дочки, — каже жінка. — Сиділа в декреті з малим, а старшій доньці вже 12 років було. Вона попросила, щоб я придумала для них виставу. Тоді й з"явилася казка "Про чотирьох принцес". Діти влаштували по ній спектакль. Грали перед ровесниками у дворі нашої дев"ятиповерхівки.

Наступного тижня Наталя дала оголошення про сценарії на інтернет-сайт vinbazar.com. Перше замовлення надійшло від весільного тамади. Тепер клієнтів приводять колишні замовники. Працює Наталя у дитячій кімнаті, обладнаній під робочий кабінет. Двері щільно зачиняє, щоб не заважали діти. Усередині — лише два крісла, стіл із комп"ютером і кілька стільців.

— Я вшосте замовляю сценарії Наталі, — розповідає Олена Бадак, 28 років, перечитуючи нову програму. — Я — тамада. Проводити весілля постійно за одним і тим же сценарієм нудно. Та й молодята просять щось оригінальне.

Кожна пара хоче весілля з "родзинкою"

Спершу тамада шукала ідеї в Інтернеті. Одного разу її попросили влаштувати інтимне свято до Дня закоханих.

— Як почула слово "інтимне", хотіла відмовитися, — згадує Олена. — А потім вирішила ризикнути. Шукала в Інтернеті ідеї — а знайшла Наталчине оголошення.

На сценарій до Дня закоханих Наталя витратила два тижні. У ньому було 20 конкурсів.

— Чоловіки мали приготувати для своїх коханих сердечко з чого є на столі, а потім погодувати тим сердечком свою "половинку", — усміхається Наталя.

Тамада заплатила 300 грн. Найчастіше ж Наталя пише святкові програми до ювілеїв і весіль.

— Якось замовили індійське весілля — бо наречений був індусом, — каже Наталя. — Я перерила купу літератури. Готовий сценарій прийшов читати молодий. Страшенно хвилювалася. Думала, скаже, що я дурниць понавигадувала. А йому сподобалося. Потім ще й фото з весілля приніс.

— Весілля іноді складно писати. Тих весіль уже хтозна-скільки було, а кожна пара хоче, щоб у них було щось нове, не так, як у всіх. Над отакими "родзинками" добряче треба помізкувати.

У середньому на одну програму Наталя витрачає вісім годин. За весільний сценарій тепер бере 500 грн, за інші — 350 грн. За місяць має чотири–шість замовлень. Складає їх удома після роботи. Працює рекламним агентом у вінницькій телекомпанії "Смарт".

Зараз ви читаєте новину «Замовили сценарій інтимної вечірки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути