пʼятниця, 04 травня 2018 05:55

За прописку заплатили три тисячі гривень

— Цього року син іде в школу. Підучили трохи англійську, математику, читання. Готувалися до співбесіди. Потім дізналися, що Міносвіти це відмінило. Були в шоці. Бо пріоритет на зарахування до навчання матимуть діти, які живуть поруч зі школою, — розповідає 34-річний Денис Кованда з Києва.

— Стали шукати, як потрапити в школу, яку хочемо. Вибирали за кількома критеріями: результатами ЗНО, кількістю вступників у вузи та відгуками батьків. Друзі переконали йти в ліцей у Дарницькому районі. Ми самі належимо до школи у Дніпровському районі. Відгуків про неї не маємо, ніколи не цікавилися. Однозначно хочемо, щоб був ліцей. Туди ходили на підготовку. Вчителька порадила прописатися десь поблизу. Дала список будинків, які відносяться до них. Бо є таке, що багатоповерхівка поряд, а до школи не можна йти. Спершу думали орендувати квартиру в тому районі. Рієлтор порадив шукати людей, які пропишуть за гроші. За тиждень нам дали телефон пенсіонерки, яка погодилася зареєструвати мене разом із сином. Бо дитину саму не можна. Уклали договір, що на майно не претендуватиму. За півроку власниця житла має право виписати нас. Заплатив 3 тисячі гривень. Із них 1500 віддав пенсіонерці, тисячу — рієлтору. А 500 гривень витратив на оформлення паперів. Після цього одразу подали документи до ліцею.

— Одна родина може прописати четверо дітей. Зараз великий ажіотаж на житло поблизу хороших шкіл. Люди звертаються в агенції і просять знайти квартиру, або прописати дитину поряд, — говорить столичний рієлтор Олександр Сологуб, 35 років.

— Власники житла прописують із задоволенням, але на кілька місяців. Послуга раніше коштувала 1000 гривень, тепер просять 2–3 тисячі. Є квартири, де прописано по 10 дітей. Школи поки що не заявляли, що ходитимуть додому до учнів і перевірятимуть. Вартість оренди квартир поблизу ліцеїв теж зросла майже наполовину. Житло без ремонту та меблів здають за 7 тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину «За прописку заплатили три тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути