пʼятниця, 28 жовтня 2011 07:45

За кредиткою можна отримувати дохід

 

Стипендію, 500–570 грн на місяць, Наталія Левчук отримує на картку.

Навчається в Київському університеті ім. Шевченка. Гроші не забирала впродовж двох років.

— Я заощаджувала, щоб купити ноутбук, — пояснює Наталія Левчук, 22 роки. — На життя мені дають батьки. Але ноутбук так і не купила. Мені його бабуся подарувала. Пішла я знімати гроші в "Брокбізнесбанк". На його картку перераховують стипендію. На рахунку було 12 600 гривень, десь на півтисячі більше, ніж мало б. Виявилося, доки гроші були на картці, на них нараховували проценти.

На залишок коштів на зарплатних та інших платіжних картках системи "Віза електрон" цей банк нараховує до 8% річних. Отримувати дохід за картками пропонують ще десяток банків. Картки зазвичай випускають безплатно. Плати за річне обслуговування теж не беруть.  Наприклад, Ощадбанк на залишок на платіжній картці нараховує 4% річних. Однак таку послугу пропонують тільки пенсіонерам і військовослужбовцям. На платіжні картки "Правексбанку" нараховують 9% річних. Але на картці має бути щонайменше 500 грн. На них також можна відкрити позику, овердрафт. За користування кредитом нарахують 34% річних. "Приватбанк" теж нараховує дохід 10% річних. Можливість передбачена тільки для кредитних карток. Вони повинні бути без заборгованості, хоча б зі 100 грн на рахунку.

— Українські банки випускають спеціальні депозитні картки. Але зазвичай за їх випуск треба платити. Вигідно отримувати дохід на зарплатну чи платіжну картку. На відміну від строкового банківського вкладу, гроші з картки можна зняти будь-де і будь-коли. Тому така схема доволі популярна, — каже фінансовий директор компанії "Простобанк консалтинг" Олександр Сєдих, 27 років.

Зараз ви читаєте новину «За кредиткою можна отримувати дохід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути